Interesul publicului orădean pentru aceste manifestări artistice e în creștere, poate și datorită faptului că dansul reușește să transmită emoție și să spună o poveste fără cuvinte, doar prin melodie, ritm și mișcare. Acest interes a făcut ca la spectacolul de dans contemporan „Frumoasa și bestia”, prezentat în 29 februarie 2024 la Teatrul „Regina Maria” de Mario Dance Atelier din Cluj, toate biletele să fie cumpărate cu câteva zile înainte de premieră.
[eadvert]
Spectacolul conceput de regizorul Cristian Nedea și coregraful Mario Grosu a captivat publicul pe tot parcursul său, de la debutul plin de energie pe acordurile „Thunderstruck” de AC/DC, trecând prin piese de cele mai diverse facturi (dar nu dintre „marile hituri” pe care le auzim toată ziua la radio), foarte bine alese pentru a susține povestea spusă prin dans, și până la finalul pe bine-cunoscuta melodie compusă de Alan Menken și Howar Ashman pentru filmul omonim produs de Studiourile Disney.
Mario Dance Atelier a fost prezent în premieră la Oradea, cu sprijinul unor întreprinzători locali, în frunte cu florăria Simfonia. Compania Mario Dance a fost înființată în 2011 de Mario Grosu, balerin și coregraf cu peste 30 de ani de activitate profesională internațională. Acesta a produs numeroase spectacole de succes, atât cu dansatori profesioniști, cât și cu elevi de la propria academie de dans, cum ar fi „Cleopatra”, „Karma”, „Scaunele (omagiu lui Eugen Ionescu)”, „Nomad Rhythm” sau „Inimă de țigan” (cu peste 150 de artiști pe scenă).
Reușita spectacolului prezentat săptămâna trecută la Oradea e cu atât mai remarcabilă, cu cât toți artiștii – cu excepția Bestiei interpretate chiar de Mario Grosu – sunt foarte tineri, abia ajunși la vârsta majoratului, precum artista care a interpretat rolul principal, Alexandra Marami, care a împlinit 18 ani cu o zi înainte de spectacol.
Pe scenă, mai ales după intrarea Bestiei, a avut loc o adevărată transfigurare a tinerilor artiști, care nu doar au dansat, ci au și trăit, plini de emoție, povestea Frumoasei care se zbate să scape din mrejele întinse de străinul cel respingător, dar ajunge în final să-l accepte și chiar să-l iubească, după ce acesta se arată dispus să se sacrifice pentru ea. Vraja înfiripată pe scenă s-a transmis și publicului, care a aplaudat minute în șir, impresionat de talentul, dar și de emoția autentică transmisă de dansatori și în special de protagonistă.
Alexandra Marami, care și-a serbat ziua de naștere printr-un rol foarte dificil, ce presupune nu doar măiestrie tehnică, ci și o mare expresivitate fizică, e o tânără dansatoare orădeancă, descoperită de coregrafa Teodora Lăzuran. În clasa a VIII-a, Alexandra s-a mutat la Cluj pentru a studia baletul la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică, unde a fost remarcată și invitată să devină parte a trupei de la Mario Dance Atelier. La finalul spectacolului, Mario Grosu a relatat că în urmă cu 5 ani, când a recrutat-o pentru compania sa de dans, micuța balerină din Oradea i-a mărturisit că visul ei e „să danseze pe marile scene ale lumii”. Se pare că acest vis începe să se împlinească printr-un rol principal realizat remarcabil tocmai pe scena din orașul său natal.
Trimite articolul
XBune alea toate
Sosoaca si Bolojan