Politistii de la Frontiera Bihor au dat în 2010 poate cele mai bune rezultate din ultimii ani: tot mai puţini oameni trec graniţa ilegal, nu s-a înregistrat niciun caz de trafic de persoane, au prins un număr dublu de persoane care au vrut să aducă/scoată din ţară droguri, tot mai mulţi poliţişti de frontieră se specializează, iart doi dintre ei au fost desemnaţi să plece în misiune in Grecia) etc. „Alte probleme, dacă sunt, depăşesc structura Poliţiei de frontieră”, a adăugat comisarul şef Iancu, făcând aluzie la posibile diferende politice sau de altă natură ce transced sfera de acţiune a poliţiştilor de frontieră.
Ce va fi cu ei
Dar intrarea României în spaţiul Schengen va face inutilă prezenţa majorităţii frontieriştilor din Bihor. Până acum, doar circa 100 dintre angajaţii de la Poliţia de Frontieră Bihor au cerut pe tabele relocarea în anumite dispozitive. Ceilalţi peste 500 de frontierişti sunt practic la mâna Poliţiei Române şi a Ministerului de Interne, structuri care au anunţat şi ele reorganizări ce se vor solda cu disponibilizări.
Speranţa frontieriştilor bihoreni pare să fie în şeful Poliţiei Române, bihoreanul chestorul Liviu Popa. Acesta a anunţat de curând că la sfârşitul acestei luni va finaliza proiectul propriu iniţiat pentru reorganizarea majoră a întregii poliţii din ţară. Acesta a anunţat luni, la Oradea, că în Poliţie se vor face mai puţine reduceri de personal decât s-a anunţat până acum în media centrală şi că se va axa pe redistribuirea personalului inclusiv către mediul rural.
O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!