Evenimentul a dislocat de la Oradea o numeroasa delegatie condusa de chiar primarul Petru Filip si compusa din consilierii locali Ioan Mintas, Petru Lezeu si Nicusor Lepadatu, directorul Zonei Metropolitane Oradea, Marcel Tarta, directorul executiv al Camerei de Comert si Industrie Bihor, Constantin Badea, directorul Directiei Agricole Bihor, Ioan Seracin, consilierul pe relatii externe din cadrul Primariei, Claudia Ardelean si reprezentantii Serviciului Comunicare Imagine Mass Media, Sorin Borza si Victor Papp. Contacte
Prima zi a vizitei italiene a fost rezervata stabilirii de contacte cu oameni de afaceri din Mantova. Primarul Filip a expus o ampla prezentare a municipiului Oradea, urmat fiind de Marcel Tarta, care a oferit un tablou al zonei metropolitane care creste în jurul municipiului, precum si posibilitatile de dezvoltare economica pe care le are aceasta.
Discutiile din prima zi au continuat pe ateliere de lucru, temele fiind problemele de mediu, constructii si agricultura, teme atractive pentru reprezentantii firmelor Mantova.
Programul celei de-a doua zile a fost astfel stabilit încât sa cuprinda si vizite la întreprinderi locale, înaintea festivitatii de dupa-amiaza, din Sala de Consiliu a Primariei Mantova, unde a avut loc ceremonia oficiala de semnare a acordurilor de înfratire de catre primarii Petru Filip si Fiorenza Brioni.
Buna globalizare
Ceremonialul a oferit celor doi sefi de municipii ocazia unor scurte discursuri pe marginea evenimentului. „Atât primarul Petru Filip, cât si doamna Fiorenza Brioni au subliniat importanta initiativei pentru cele doua comunitati care doresc sa realizeze împreuna proiecte concrete de dezvoltare, de schimb si colaborare economica, culturala si academica”, apreciaza reprezentantii Serviciului de Comunicare si Mass-Media, prezenti la fata locului.
„Prin acest acord am creat posibilitatea pentru dezvoltarea relatiilor dintre cele doua comunitati. Pentru ca viitorul Europei este al Comunitatilor si Regiunilor”, a declarat primarul Petru Filip cu ocazia semnarii protocolului de înfratire. Primarita din Mantova a reluat ideea, dezvoltând-o: „Este un acord care faciliteaza schimburile economice, culturale, stiintifice, academice, oferind cetatenilor nostri noi oportunitati de dezvoltare si crestere. Este un act de buna globalizare, care se înscrie într-o viziune de solidaritate, inovatie si progres”.
Cristina Ghilea
Citiți principiile noastre de moderare aici!