Florian Sîrca a fost angajat al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor între 2005 și 2016. În perioada 2010 – 2016 a șef al Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul inspectoratului.
[eadvert]
El a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că s-a înscris în PSD. Motivele care l-au determinat să aleagă PSD au fost prietenia cu primarul Sânmartinului, Cristian Laza, și ideologia partidului „orientată spre nevoile întregii comunități.
„Un alt motiv este faptul că administrația liberală din Bihor, ajunsă la o majoritate covârșitoare, se desprinde de nevoile orașului, de nevoile oamenilor și constatăm că pe lângă performanța în dezvoltare, găsim tot mai multă lipsă de transparență și dialog cu cetățeanul”, a declarat Sîrca.
El a adăugat că „nevoia de a livra, pe care o găsim la liberali, trebuie să fie îmbrăcată de mult mai multă transparență și dialog constructiv cu cetățenii”. Florian Sîrca a spus despre el că a avut multe realizări, atât în perioada în care a lucrat ca polițist, dar și după, în mediul privat.
„Am fost director la două societăți comerciale, iar în prezent dețin împreună cu vărul meu o societate comercială care are obiect de activitate dezvoltarea imobiliară”, a declarat noul membru PSD.
Probleme cu DNA
Numele lui Florian Sîrca a apărut în dosarul în care fostul șef al IPJ Bihor, Liviu Popa, a fost cercetat de către DNA. Sîrca a fost atunci bănuit de fapte de corupție, care însă nu au fost dovedite. În perioada respectivă, Florian Sîrca și-a dat demisia din Poliție, însă el spune că motivul nu a fost dosarul DNA.
„Nu am plecat din Poliție din cauza problemelor cu DNA. În momentul demisiei nu am avut cunoștință de acel dosar penal”, a explicat fostul șef de la Economică, care a subliniat că acuzațiile care i-au fost aduse de procurorii anticorupție au fost „nefondate și insuficiente”.
El a adăugat că demisia a fost un gest de „demnitate”. „Am avut cele mai bune rezultate din România, timp de 3 ani de zile (ca șef al Serviciul de Investigare a Criminalității Economice n.red. ), cartea mea de vizită nu poate fi pătată de o luptă subterană dintre instituțiile statului”, a precizat Sîrca.
„Nu aș vrea să intrăm în discuții pe teme de justiție pentru că cred că societatea nu a ajuns la maturitatea necesară să poată dezbate ce s-a întâmplat în câteva județe din țară în perioada în care nu era niciun român cinstit, ci doar insuficient investigat”, a subliniat fostul polițist.
În aceeași perioadă în care și-a dat demisia din Poliție, Sîrca a plecat și din masonerie, unde activa din 2014. Din cauză că nu și-a trecut în declarațiile de avere și interese apartenența la masonerie, Sîrca a fost cercetat de DNA. El spune că a renunțat la masonerie deoarece „principiile pe care este organizată masoneria sunt în contradicție cu comportamentul unor membri”.
„Din masonerie am plecat din cauza poveștii închipuite și introdusă în sfera ilicitului penal (obligația de a trece în declarația de interese apartenența la masonerie n.red.) care mi-a arătat faptul că unele sunt principiile masoneriei, vă asigur niște principii fundamentate în buna credință și de a veni în sprijinul cetățenilor, și una a fost reacția unor masoni, care sfidând dispozițiile legii, care au fost sfidate și de DNA, au spus că noi făceam parte dintr-o asociației. Dar nu a fost cazul, iar asta a stabilit și instanța, că noi nu aveam obligația de a ne declara apartanența la masonerie”, a explicat Florian Sîrca.
Noul membru PSD a spus că obiectivul său este să „facem o echipă, să construim împreună (cu PSD n.red.) o strategie pentru 2024 și să le dăm orădenilor o alternativă de dezvoltare”.
Trimite articolul
XCand e vorba de beneficii fara munca sant primii militienii ! Dupa ce si a facut plinul la hotie cu Popa,acu se plictiseste !
… “Fostul Polițist spune că a intrat în PSD atras de ideologia partidului și pentru a face opoziție liberalilor,” … daca motivul pt care te inscrii intro organizatie este sa-i faci in “ciuda” unui alt coleg din sfera politica atunci este jalnic. Credeam ca aici se discuta despre PRINCIPII … in alta ordine de idei, un alt partid cu principii solide e partidul nou creat al lui Dracnea … toti au principii apropiate de cetatean … “și să le dăm orădenilor o alternativă de dezvoltare” … nu, multumesc domnilor PSD-isti, doresc CONTINUARE …
Succes!
Este inadmisibil ca politistii sa se pensioneze la 50 de ani si cu pensii speciale,
Regula de aur ( NU acel AUR ) a politicienilor: întâi dosar de cercetare penală iar ulterior înscrierea în partid. Concluzia: în partidele românești numai cu ,,recomandare”.
In PNL nu numai politicieni cinstiti , exemplu e Bolojan
Incalcita gandire si exprimare pe masura
Din pacate cam astea sunt valorile din politica romaneasca. Esti militian sau securist, ai un loc asigurat la pensie in politica. PSD sau PNL ori alte asociatii de interese se bat pe asemenea specimene ce mustesc de tupeu, ipocrizie ori jinduiesc dupa functii.