„În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedură penală achită pe inculpatul Blaga Vasile (…) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență în forma de participație a complicității, prevăzută de art. 48 din Codul penal rap. la art. 291 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 7 lit. a) din Legea nr. 78/2000”, se arată în minuta ÎCCJ.
Fostul prefect al Bihorului, Vasile Blaga a mai fost achitat o dată de Tribunalul București. Judecătorii Curții de Apel București au anulat în 2020 decizia de la fond și au dispus reluarea procesului de la zero.
[eadvert]
Curtea de Apel București a anulat achitarea lui Vasile Blaga. Procesul de corupție va fi rejudecat
Vasile Blaga, fost prefect de Bihor, senator în Parlamentul României, a fost trimis în judecată pe 28 noiembrie 2016 de procurorii DNA din Ploieşti în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.
„În perioada 2011 — 2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale”, potrivit comunicatului DNA Ploiești, publicat în momentul în care Blaga a fost trimis în judecată.
Potrivit procurorilor DNA, Vasile Blaga ar fi primit 500.000 de euro prin intermediul fostului primar al municipiului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan și 200.000 de euro printr-un alt intermediar.
Decizia Curții Supreme poate fi atacată în termen de 10 zile.
Vasile Blaga, fost prefect de Bihor, senator în Parlamentul României, a fost trimis în judecată pe 28 noiembrie 2016 de procurorii DNA din Ploieşti în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.
Trimite articolul
XCel mai mare gunoi de parlamentar din Bihor. Un zero barat, doar interesele lui le-a urmarit.
Tulai , Vetă !!!
Ce ştire !!! Mi-o stat inima în loc preț de câteva secunde.
Da’ mai trăieşte încă ,senatoru ăsta a melcilor, cu față de bideu ???
Că nu l-am mai văzut d-un car de ani !
Am crezut că-i demult în ierbaru planetei.
Nah, aia da ştire, să vezi şi să nu crezi…
Bine spui xxx, dupa cate lucruri bune ai facut pentru România si in special pentru Bihor, la UE ce faci, in afara ca incasezi o gramada de Euroi pe degeaba? Rusine a societatii ce esti
cine fura cu milioanele de euro este achitat, justitia il scoate curat iar cine fura o gaina primeste doi ani, ca la noi la nimenea.
si oare sutele de mii de euro numerar cu care a fost prins in portbagaj cum le-a justificat in fata procurorilor ?!
Astia a facut pe fata , a apucat imediat dupa 90, mai e multi la care le vine randul , deocamdata filmul e la mosulica trecutu .
Am uitat sa scriu ieri, ati strecurat o greseala gramaticala in titlu :-))))
In rest, alt politruc care scapa, nimic nou sub soare ! romania cu r mic !
Nu putea fi condamnat nașul, unchiul, vecinul, colegul s.a.m.d. al tuturor corupților (politicieni, magistrați,afaceriști, polițiști etc. din Bihor). Nici nu avea loc la pușcărie, pentru că trebuia încarcerat și drumul european Oradea-Deva care a ținut în viață două partide (P.D.L. și P.N.L.) și în funcții mii de politicieni de la Revoluție și pană acum. Drumul încă nu e gata, este nevoie de el să rezolve lucrurile în continuare.