Bodog a fost obligat să muncească 60 de zile în folosul comunității, fie în cadrul Primăriei municipiului Oradea, fie la Protopopiatul Ortodox Român Oradea.
Pe motiv că fapta nu există, Florian Bodog a fost achitat pentru cele trei acuzații de fals în înscrisuri sub semnătură privată care i-au fost aduse, referitoare la două contracte de muncă din 2017 și la declaraţia pe propria răspundere din același an. În plus, pe pentru că răspunderea penală s-a prescris, Înalta Curte a dispus încetarea procesul penal pornit împotriva lui Bodog pentru fals intelectual.
Angajată, dar acuzată că nu a dat pe la cabinet
Sentința a fost dată, după 23 de termene, în dosarul instrumentat de DNA – Secția de combatere a corupției și în care Florian Bodog a fost trimis în judecată, în 2021, sub acuzația că, în calitatea sa de ministru al Sănătății, în 2017 și 2018, Bodog ar fi angajat-o ca și consilier personal pe orădeanca Olivia Andreea Marcu. Însă aceasta nu s-ar fi prezentat la serviciu timp de 12 luni și nici nu ar fi prestat activitățile la care era obligată prin contract, spun procurorii. În schimb, și-ar fi încasat salariul pentru această perioadă, în valoare de aproximativ 75.000 de lei, sumă pentru recuperarea căreia Ministerul Sănătății s-a constituit parte civilă în proces.
„În perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, inculpatul Bodog Florian Dorel, deși cunoștea că angajata sa în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu ar fi luat măsuri pentru sancționarea disciplinară”, se arăta într-un comunicat din 2021 al procurorilor anticorupție.
Aceștia îl mai acuzau pe fostul ministru bihorean că, în perioada februarie – octombrie 2017, ar fi falsificat semnăturile consilierei sale pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere.
La rândul său, Olivia Andreea Marcu a fost condamnată de Înalta Curte de Casație și Justiție la 2 ani de închisoare, tot cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. La fel ca în cazul lui Bodog, femeia a fost obligată să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.
Banii înapoi!
Curtea Supremă a hotărât ca fostul ministru și fosta sa consilieră să achite împreună Ministerul Sănătăţii suma de 74,461.14 lei, reprezentând banii încasați de Olivia Marcu în perioada cât a fost consiliera lui Florian Bodog.
Judecătorii au menținut sechestrul asigurător dispus în timpul anchetei de către procurorii DNA și au dispus „desfiinţarea foilor colective de prezenţă pentru lunile februarie 2017 – ianuarie 2018 în partea ce o vizează pe inculpata Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea, cu excepţia zilelor de 4 şi 5 mai 2017, 29.06.2017 şi 16.11.2017, urmând a fi efectuate modificările corespunzătoare şi în cuprinsul statelor de plată aferente lunilor februarie 2017 – ianuarie 2018”.
Florian Bodog a fost obligat să achite 2.500 de lei, cheltuieli de judecată, în timp ce Olivia Marcu are de plătit 1.000 de lei. Sentința Înaltei Curți poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.
Trimite articolul
XVai.. vai.. cu suspendare ??
Chiar azi era ltv antena 3.cine se aseamănă se adună
Toata astea nu mai conteaza , coalitia de guvernare acum si cu sprijinul USR trebuie sa functioneze in continuare . Doar asa impreuna pot salva Romania de rusi 🙂