[eadvert]
Aceasta a ocupat, timp de două mandate, funcția de președinte a Tribunalului Bihor.
Absolventă a Facultății de Drept din Oradea – promoția 1998, judecătoarea Domocoș a activat, între 1999 și 2006, ca preparator și asistent universitar la Universitatea din Oradea. Potrivit CV-ului său, din 2006 până în 2009 a fost procuror stagiar la Parchetul din Aleșd, perioadă urmată de un an la Parchetul Bihor. În 2010, a fost numită judecător la Tribunalul Bihor, fiind detașată câteva luni la CSM, iar între 2011 și 2012 a fost vicepreședinte al Judecătoriei Oradea.
În 2013 a fost numită vicepreședinte al Tribunalului Bihor, iar în anul următor a devenit președinte al acestei instanțe, pentru două mandate a câte trei ani.
Și procurorul Adriana Ardelean pleacă din magistratură
Și procurorul beiușean Adriana Ardelean și-a depus cererea de pensionare, care va fi analizată de Secția pentru procurori din cadrul CSM în ședința din 10 octombrie.
Magistratul a activat din 2002 la parchetul din Beiuș, unde a fost numit prin decret prezidențial și unde a îndeplinit, o perioadă, și funcția de purtător de cuvânt. În 2021 a promovat în gradul profesional corespunzător parchetului de pe lângă tribunal, iar un an mai târziu l-a obținut pe cel corespunzător parchetului de pe lângă curtea de apel.
Achitată după ce a fost acuzată de abuz în serviciu
Procurorul Adriana Ardelean a fost trimisă în judecată, în 2016, într-un dosar instrumentat de DNA Oradea, în care era acuzată de abuz în serviciu. Procurorii anticorupție susțineau că, în iunie 2013, ”determinată și ajutată ”de Gligor Sabău, pe atunci prim-procuror al Parchetului Beiuș, Ardelean și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu și ar fi pus sechestru pe mașina Ocolului Silvic Codrii Beiușului – ce administra pădurile din domeniul public al Primăriei Beiuș – până la concurența sumei de 16.000 euro.
DNA preciza că sechestrul asigurator asupra autoturismului ar fi fost de luat în semn de răzbunare față de fostul primar de Beiuș, Adrian Domocoș, cu care fostul șef al parchetului din oraș s-ar fi aflat în relații tensionate.
În mai 2017, Adriana Ardelean a fost achitată de judecătorul Mihail Udroiu, de la Curtea de Apel Oradea, pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală. Sentința a fost menținută și de Înalta Curte de Casație și Justiție, care l-a achitat și pe fostul prim-procuror Gligor Sabău, judecat pentru mai multe acuzații în același dosar.
Ca urmare, în 2018, CSM a dispus încetarea suspendării din magistratură a procurorului Adriana Ardelean, care și-a reluat activitatea la Parchetul Beiuș.
CSM – măsuri privind alți trei magistrați bihoreni
Judecătorii din CSM vor discuta, pe 11 octombrie, și cererea de pensionare a magistratului Cristian Adrian Cioară, din cadrul Judecătoriei Aleșd. Numit în 2004 la această instanță, judecătorul acesta a fost delegat, o perioadă, la conducerea judecătoriei.
Pe ordinea de zi a Secției pentru procurori a CSM va fi și propunerea de constatare a încetării delegării în funcția de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a procurorului Anca Mihaela Tiba Morar. Avocată timp de șase ani, aceasta a intrat în magistratură în 2011, la Parchetul Luduș. În 2015 s-a mutat la Parchetul Oradea, unde a fost delegată, trei ani mai târziu, în funcția de prim-procuror adjunct.
Pe 1 octombrie 2022 a preluat conducerea Secției Judiciare din cadrul Parchetului Bihor, iar în luna mai a acestui an a fost delegată ca prim-procuror adjunct al acestei unități de parchet.
O altă propunere ce va fi analizată de CSM este cea de prelungire a delegării la conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita a procurorului Marinela Ciuperger.
Trimite articolul
XSăracii viitori pensionari…
vai saraca deja are 45 de anisori ? cea mai frumoasa varsta pt. pensionare…