Pe tine, dar mai ales pe copilul tău. Ea e mama lui Emoționel. Emoționel e un pachet de jocuri educative care e disponibil și în format print, dar care a fost adaptat vremurilor în care distanțarea socială e termenul cel mai des folosit. „Emoționel s-a născut din dorința de a le oferi copiilor și implicit, părinților de pretutindeni, un mic suport în recunoașterea, înțelegerea și exteriorizarea a 30 de emoții, de la A la Z. Emoționel își dorește foarte tare să fie alături și să susțină din punct de vedere moral toți copiii și toți părinții. Cum face asta? Cu ajutorul mediului Online, atât de exploatat în perioada aceasta agitată în care ne aflăm. Așadar, Emoționel s-a adaptat și el situației! A gândit câteva materiale educative în format PDF, ce pot fi primite pe messenger, pe whatsapp sau pe email. Materialele îi ajută pe copii să își dezvolte inteligența emoțională, creativitatea și limbajul. Le oferă copiilor diverse idei de jocuri și activități ce pot fi făcute în casă. Unul dintre acestea poate avea loc în fața geamului, de exemplu. Copiii trebuie să identifice culorile mașinilor care trec și să menționeze un alt obiect care are aceeași culoare. Un alt joc care am văzut că a fost foarte apreciat de către copii este cel în care aceștia trebuie să își imagineze că se transformă în diverse obiecte sau ființe și să mimeze sunetele scoase de acestea. Emoționel îi încurajează pe copii să stea acasă și să facă activități educative, stimulative și foarte distractive. Timpul trece ușor în acest fel! Și e important să treacă frumos, nu doar să treacă…
Emotionel îi sfătuiește pe copii să își controleze Furia. Cum? Să ia o foaie de hârtie și să deseneze pe ea toate lucrurile negative care le vin in minte. Ulterior, să mototolească hârtia și să o arunce la coșul de gunoi. E un exercițiu care aduce cu sine multă eliberare.
Totodată, îi sfătuiește ca în loc să fie triști, mai bine să îmbrățișeze un ursuleț din pluș și să îi spună acestuia tot ce îi doare. Să își exteriorizeze emoțiile neplăcute.
Împreună cu mama, am creat și un cont de youtube în care urcăm periodic povești tradiționale citite de ea. Acestea le ajută pe mămici să își adoarmă mai repede copilul. Dau un singur play, iar cei mici ascultă poveștile, citite rar și cu intonație”, spune Petra.
101 mămici fantastice
Și fiindcă Petra e o tănără foarte activă și creativă, nu a stat degeaba în aceste zile. A dat startul unui nou proiect, în care i se alătură zilnic zeci de mame. Este vorba despre “Însemnările a 101 mămici fantastice”. „Acest proiect se va concretiza într-o carte a mămicilor cu gânduri sincere, originale și rupte din experiența lor proprie. Deja 20 de mămici s-au alăturat proiectului. Se pare că a prins foarte bine, deși abia aseară am postat anunțul pe pagina de facebook.
Mămicile care răspund afirmativ la provocare primesc un ghid cu 11 întrebări la care să răspundă. Acestea vor fi publicate în carte, însoțite fiind de numele lor, desigur”, spune Petra.
Trimite articolul
Xpe bune? copilul gîndește în emoji-uri? și asta e ok?