De altfel, o mare parte dintre absolvenții acestei facultăți au reușit să-și găsească un loc într-una dintre profesiile juridice ori în zona administrației publice. Potrivit decanului Facultății, procurorul Valentin Mirișan, cele mai vizate profesii de către absolvenți sunt : avocatura, notariatul public și magistratura.
,,Răspundem cu precădere cererii de personal de specialitate din vestul țării, din partea instanțelor judecătorești, a parchetelor, a barourilor, a mii de societăți comerciale, dar și a instituțiilor și autorităților publice. Aprofundarea cunoştinţelor şi formarea de deprinderi şi competenţe în domeniul dreptului prezintă o importanţă deosebită, atât pentru viitorii judecători, procurori, avocaţi, consilieri juridici, cât şi pentru personalul instituţiilor publice şi al altor persoane juridice din România, în vederea aplicării corecte şi unitare a legii, în litera şi spiritul ei”, a spus avocatul Cristian Miheș, directorul Departamentului de Drept si Stiinte Administrative al Universității din Oradea.
Pentru anul universitar 2019/2020, Facultatea de Drept din Oradea pune la dispoziția candidaților 150 de locuri pentru specializarea Drept și 40 de locuri pentru Științe administrative, pentru admiterea la studii universitare de licență. Pentru studiile universitare de masterat, Facultatea de Drept organizează trei programe de masterat: Drept penal și procedură penală (3 semestre – 50 de locuri), Drept civil și Procedură civilă (2 semestre – 50 de locuri) și Administrație publică (4 semestre – 50 de locuri).
,,Misiunea facultăţii noastre trebuie privită în contextul schimbărilor profunde din toate domeniile vieţii economice, sociale şi juridice care au loc în această perioadă în ţara noastră. Dinamismul evoluţiei relaţiilor sociale reclamă şi determină modificări de amploare în sistemul dreptului şi al administraţiei publice, caracterizate de un ritm alert al apariţiei actelor normative noi, precum şi al modificării celor existente”, a adăugat Diana Cârmaciu, prodecanul Facultății de Drept.
Conform metodologiei de organizare și desfășurare a concursului, admiterea la Facultatea de Drept Oradea se va desfășura din 15 iulie, pe bază de concurs de dosare, în calculul rezultatului final lunându-se în considerare media de la examenul de Bacalaureat (care are o pondere de 70%) și media notelor la Limba română din cadrul aceluiași examen (aceasta având o pondere de 30%).
Citiți principiile noastre de moderare aici!