Edilul orașului Vașcău, Florin Porge, susține că articolul Scandal penal la Vașcău: primarul e acuzat că a încercat să acopere un furt de lemne cu hotărâre de consiliu local” conține informații greșite și a ținut să facă unele precizări.
„Eu am căutat să procedez conform legii, preţul la material lemnos pentru populaţie și agenţi economici a fost stabilit tot prin HCL la începutul anului 2022 şi nu se putea coborî preţul de la 200 de lei la 150 de lei, din mai multe motive: exista HCL pentru 200 de lei, la o verificare a Curţii de Conturi diferenţa era imputabilă; de asemenea, în apropiere a mai fost o partidă aprobată tot cu 200 de lei şi dacă una se vindea cu 200 de lei şi cealaltă cu 150 de lei, ar fi dus la crearea de probleme; de asemenea, nu a existat amendament pentru 150 de lei şi normal nu putea fi trecută pe ordinea de zi, iar propunerea fără documente nu poate fi luată în considerare”, susține primarul Florin Porge.
[eadvert]
„În primul rând nu aveţi informări corecte şi legale; puteaţi verifica site-ul primăriei, nu să scrieţi un articol trimis de doi consilieri care nu cunosc Codul administrativ. Viceprimarul oraşului Vaşcău nu se numeşte Marius Pop, numele lui este Popa Marius Gheorghe, iar pădurarul despre care vorbiţi se numeşte Creţ Fabian Florentin”, mai spune edilul.
Primarul vrea să îi fie respectat dreptul la imagine
El mai susține și că filmarea făcută de aleșii locali în timpul ședinței Consiliului Local Vașcău este ilegală. „De asemenea, publicaţi că, cel care a filmat ilegal este Teaha Mihai, dar numele acestuia este Teaha Mihaiu, dar filmarea a fost făcută probabil şi de consilierul Ţigan Alin Florin, naşul d-lui Teaha Mihaiu. O să vedem cum vor răspunde în faţa legii, pentru filmări ilegale; există un regulament de ordine interioară şi lege, legat de acest subiect. Potrivit Legii nr.287/2009, privind Codul civil, în art. 73 se specifică că «orice persoană are dreptul la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea în orice mod a înfăţisării ei fizice»”, a transmis Porge.
Porge spune și că nu a fost acuzat că ar fi încercat să acopere furtul de lemne.
„Deşi au trecut trei săptămâni de la apariţia articolului, eu, în calitate de primar, nu am fost acuzat de nimeni şi nu pot fi acuzat că am încercat să acopăr un furt de lemne, cum a apărut în Bihon, deoarece UAT Vaşcău are un contract de administrare şi pază a pădurii oraşului cu Ocolul Silvic Sudrigiu, iar administrarea, marcarea, exploatarea şi paza sunt obligaţiile ocolului şi nu ale primarului. Întrebare: cine m-a acuzat că am încercat să acopăr un furt de lemne cu Hotărâre de Consiliu Local? Vreau să fac urmatoarea precizare: actul de punere în valoare a cantităţii de 72 mc pentru populaţie a fost întocmit în 26.10.2022 şi în luna noiembrie a fost pe ordinea de zi, dar a fost retras pentru a căuta în arhivă HCL de la începutul anului 2022, unde era stipulat preţul de pornire la masa lemnoasă pentru populaţie, de 200 de lei. De asemenea, vă informez că nu s-au făcut presiuni pe consilierii locali ca să-si schimbe votul, este o afirmaţie nefondată legat de ce s-a scris în articol. Viceprimarul, după discuţia telefonică avută, a afirmat că nu cunoaşte situaţia din pădure și s-a abţinut, deoarece avea o problemă personală cu pădurarul”, a transmis edilul din Vașcău.
„Legat de transparenţă, cum este publicat în Bihon, aceasta există, 100% ședinţa este publică, poate participa orice persoană fizică sau juridică, şedinţele sunt pe site-ul UAT, există afişier la intrarea în instituţie, exact cum se precizează în Codul administrativ, deci există transparenţă”, a mai spus primarul.
CITAT
„(…) UAT Vaşcău are un contract de administrare şi pază a pădurii oraşului cu Ocolul Silvic Sudrigiu, iar administrarea, marcarea, exploatarea şi paza sunt obligaţiile ocolului şi nu ale primarului.”
Trimite articolul
Xsi acum gata? nu mai publicati comentariile la rticolul despre hotul acesta?