Deputatul PNL de Oradea, Florica Cherecheş (n. în 1960) îşi revizuieşte ambiţiile politice. Duminică, 17 decembrie, Cherecheş încearcă să devină şefa mare peste Organizaţia Naţională de Femei a Partidului Naţional Liberal. Congresul femeilor liberale va avea loc în Palatul Parlamentului. Adversara Floricăi Cherecheş este Cristina Trăilă, dintr-o generaţie diferită. Trăilă este născută în 1976, este deputat PNL de Bucureşti şi se află la primul mandat în Parlament.
Ieri, Cherecheş era în priză cu pregătirile pentru alegerile din partid. „Îmi doresc forţă în unitate. Cred în unitatea şi solidaritatea femeilor care în felul acesta devin o forţă”, afirmă Cherecheş, încrezătoare în şansele sale de a fi aleasă preşedinte al OFL. O altă bihoreancă, Lucia Varga, fusese co-preşedintă a OFL, în perioada când fuziunea PNL – PDL nu era încă deplină.
Între timp, însă, intrată pe contrasens cu Ilie Bolojan, Varga şi-a pierdut vigoarea în partid. De altfel, aceasta nici nu a mai prins un fotoliu de deputat, după ce organizaţia PNL Bihor, patronată de Bolojan, nu i-a oferit un loc eligibil. În 2016, din PNL Bihor au intrat în Parlament Cornel Popa, Gavrilă Ghilea, Florica Chrerecheş şi Ioan Cupşa, Lucia Varga fiind marginalizată, chit că fuse ministru al Apelor şi Pădurilor, în Cabinetul Ponta. Ulterior, în acest an, Lucia Varga l-a concurat pe Ilie Bolojan la şefia PNL. Însă fără nicio şansă.
Omul lui Bolojan
Destinul Floricăi Cherecheş se leagă tot de Ilie Bolojan, prim-vicepreşedintele PNL la nivel naţional. Ascensiunea politică a Floricăi Cherecheş a început prin funcţia de consilier local PNL în Oradea, pe lista primarului Bolojan, cel care a propus-o viceprimar, în ianuarie 2012, după ce dr. Gheorghe Carp a eliberat postul, devenind director al Spitalului Judeţean. Ulterior, în toamna lui 2012, Florica Cherecheş a devenit deputat PNL, candidând uninominal într-un colegiu din Oradea.
Multă vreme, ascensiunea sa politică a fost pusă în legătură cu apartenenţa sa la cultul baptist, cunoscut fiind faptul că liderii politici caută să-şi atragă susţinere din partea diverselor comunităţi religioase. Nu a făcut excepţie de la această strategie nici Ilie Bolojan.
Dacă duminică Florica Cherecheş câştigă, la cum îşi construieşte cariera politică, nu ar fi de mirare ca într-un viitor nu prea îndepărtat să o găsim ministru într-un guvern din umbră al PNL.
Citiți principiile noastre de moderare aici!