Florian Sîrca va ocupa această funcție până la următoarea Conferință Județeană a PSD Bihor. Totodată, potrivit liderului social – democrat, Ioan Mang, din funcția de vicepreședinte Sîrca va coordona mai multe organizații locale. „În urma votului dat de membrii BPJ Bihor și a primarilor PSD Bihor, Florian va coordona organizațiile din Zona metropolitana Oradea”, a transmis Ioan Mang, printr-o postare pe Facebook.
[eadvert]
Fost șef al Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Florian Sîrca s-a înscris în PSD la începutului anului. El a declarat atunci că a intrat în politică atras de ideologia partidului și pentru a face opoziție liberalilor, care au o majoritate confortabilă în Oradea și Bihor. „Administrația liberală din Bihor, ajunsă la o majoritate covârșitoare, se desprinde de nevoile orașului, de nevoile oamenilor și constatăm că pe lângă performanța în dezvoltare, găsim tot mai multă lipsă de transparență și dialog cu cetățeanul”, a declarat Sîrca în februarie. El a adăugat atunci că „nevoia de a livra, pe care o găsim la liberali, trebuie să fie îmbrăcată de mult mai multă transparență și dialog constructiv cu cetățenii”.
Polițist și mason
Florian Sîrca a fost angajat al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor între 2005 și 2016. În perioada 2010 – 2016 a șef al Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul inspectoratului.
Numele lui Florian Sîrca a apărut în dosarul în care fostul șef al IPJ Bihor, Liviu Popa, a fost cercetat de către DNA. Sîrca a fost atunci bănuit de fapte de corupție, care însă nu au fost dovedite. În perioada respectivă, Florian Sîrca și-a dat demisia din Poliție, însă el spune că motivul nu a fost dosarul DNA.
„Nu am plecat din Poliție din cauza problemelor cu DNA. În momentul demisiei nu am avut cunoștință de acel dosar penal”, a explicat fostul șef de la Economică, care a subliniat că acuzațiile care i-au fost aduse de procurorii anticorupție au fost „nefondate și insuficiente”. El a adăugat că demisia a fost un gest de „demnitate” și a avut „cele mai bune rezultate din România, timp de 3 ani de zile (ca șef al Serviciul de Investigare a Criminalității Economice n.red. )”.
În aceeași perioadă în care și-a dat demisia din Poliție, Sîrca a plecat și din masonerie, unde activa din 2014. Din cauză că nu și-a trecut în declarațiile de avere și interese apartenența la masonerie, Sîrca a fost cercetat de DNA. Noul membru PSD a spus că obiectivul său este să „facem o echipă, să contruim împreună (cu PSD n.red.) o strategie pentru 2024 și să le dăm orădenilor o alternativă de dezvoltare”.
Trimite articolul
XHaideți să nu ne mai ascundem după vorbe mincinoase. Toți polițiștii care au fost obligați ,,să-și dea demisia” sau au fost cercetați penal și ulterior dați afară din poliție, dar primiți în partide, sunt niște infractori – dovedi sau nu.
Funcțiile din partide sunt recompensele pentru serviciile oferite potenților politici sau pentru că au luat asupra lor toată vina.