Organizaţia Internaţională pentru Fizica Medicală (IOMP) marchează joi, pentru prima oară în istorie, Ziua Internaţională a Fizicii Medicale. Evenimentul se leagă, totodată, de ziua de naştere a celei care a contribuit semnificativ la dezvoltarea acestui domeniu – Marie Curie.
Fizica medicală este o ştiinţă şi în acelaşi timp o profesie nobilă, care merită a fi marcată şi la nivel local. Având în vedere ascensiunea acestui important domeniu pe plan mondial şi nevoia de dezvoltare pe plan naţional, orice ocazie în cadrul căreia se pot prezenta şi dezbate idei care să încurajeze progresul fizicii medicale este binevenită.
Facultatea de Ştiinţe din cadrul Universităţii din Oradea se poate mândri cu specializarea Fizică Medicală, atât pentru studii de Licenţă cât şi Master. Studenţii acestor specializări vor expune scurte prezentări despre domeniul lor de studiu, tematici care vor fi accesibile atât elevilor cât şi publicului larg.
„În calitate de cadru didactic al Facultăţii de ştiinţe şi de vice-preşedinte al Colegiului Fizicienilor Medicali din România, doresc să invit pe toţi cei interesaţi de rolul fizicii medicale în societate şi de impactul acesteia asupra dezvoltării tehnologiei medicale de vârf, la evenimentul din 7 noiembrie care va avea loc în Sala de Conferinţe a Bibliotecii Universităţii din Oradea, între orele 16 şi 18”, anunţă conf.univ.dr. Loredana Marcu.
Conferinţă internaţională
Sesiunea studenţească este şi un preambul al Conferinţei Internaţionale de Ştiinţe organizate bianual de Facultatea de Ştiinţe a Universităţii din Oradea.
Astfel, vineri şi sâmbătă se va desfăşura a 5-a ediţie a Conferinţei Internaţionale, cu deschiderea programată mâine, de la ora 12, în Aula Magna. Lucrările vor avea loc la Hotelul Anthimos din Băile Felix iar în cadrul conferinţei vor fi susţinute lucrări în plen cât şi pe cele cinci secţiuni principale: Biologie, Chimie, Fizică, Informatică şi Matematică.
Sunt aşteptaţi peste o sută de cercetători şi cadre didactice din ţară şi din Ungaria, Turcia, India, Polonia, Moldova, etc.
Lucrările vor fi publicate în Analele Universităţii din Oradea, cât şi în volumul dedicat manifestării.
Programul conferinţei e postat la adresa www.facultatea-stiinte-oradea.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!