„Am fost foarte mândri să participăm la premiile «Medicine Alumni Global Award»organizate de Universitatea McGill. Premiul pentru cel mai tânăr medic absolvent a fost acordat talentatului meu nepot, Horia Vulpe. Chiar dacă este încă la începutul carierei profesionale, Horia a devenit deja un lider în domeniul oncologiei interanționale colaborative. El visează să-şi aducă un aport decisiv, să poată face într-o zi diferenţa în lumea crudă a luptei cu cancerul şi speră că într-o zi, toţi pacienţii să poată beneficia de îngrijire medicală şi compasiune. Suntem foarte mândri de tine, Horia!”, a anunţat pe contul său fosta noastră colegă Anca Fetea Cun, mătuşa lui Horia, stabilită de mai mulţi ani în Canada.
După ce a devenit student la Universitatea McGill, Horia Vulpe a aflat de la un coleg de cameră despre un student care a ales să facă cercetări în Nordul Ghanei, iar atunci şi-a dat seama că şi el îşi doreşte acest lucru. Condițiile dificile de muncă din țara din Africa de Vest au lăsat o impresie asupra lui, scrie publication.mcgill.ca, site-ul pentru care Horia a declarat că din lipsa echipamentelor acolo „ai nevoie de toate abilitățile tale clinice pentru a pune un diagnostic”.
Înainte de a se întoarce acasă în Canada pentru a studia oncologia radiațiilor la Universitatea din Toronto, Horia Vulpe s-a dus în capitală, la Accra, unde a vizitat un centru de radiații. În mod întâmplător, directorul centrului, un ghanez, pleca, de asemenea, la Toronto pentru a se forma în acest domeniu. Cei doi, care vor deveni colegi, au început să vorbească despre necesitatea unor schimburi internaționale, ceea ce l-a determinat pe Horia Vulpe să-şi facă un plan, un proiect.
Întors la Totonto, Horia a condus o bursă pentru rezidenții canadieni în domeniul oncologiei radiațiilor și semenii care lucrează în zone cu resurse scăzute. Această bursă este sponsorizată de Asociația canadiană de oncologie a radiațiilor şi Horia Vulpe continuă să joace un rol activ în derularea ei.
În acelaşi timp, Horia a lansat la Universitatea din Toronto un program de mentorare care leagă cursanții din Ghana cu mentorii de la universitate. Vulpe vizitează încă Ghana pentru a efectua cercetări. El este, în special, autorul celui mai mare studiu privind femeile cu cancer de col uterin în Africa Subsahariană, specifica site-ul universităţii MC Gill.
În vara trecută, Horia Vulpe s-a mutat la New York unde este acum asistent universitar la Radiation Oncology de la Universitatea Columbia și lucrează în Spitalul Presbyterian din New York. El explorează tehnologia Gamma Knife și deja a co-autorizat un studiu privind experiențele primilor 100 de pacienți care urmează să fie supuși terapiei care este folosită în principal pentru radiochirurgia neinvazivă a creierului.
El va urmări, de asemenea, cercetările sale în Africa Subsahariană, investigând barierele în calea îngrijirii femeilor cu cancer de col uterin. El ar dori, de asemenea, să colaboreze cu colegii din România, notează site-ul universității MC Gill.
Citiți principiile noastre de moderare aici!