Persoanele juridice, indiferent de forma de proprietate, pot solicita organelor fiscale, anularea unor obligații fiscale accesorii cum ar fi dobânzi, penalități de întârziere, penalități de nedeclarare, aferente obligațiilor bugetare principale restante la data de 31.03.2020.
[eadvert]
Potrivit informațiilor primite de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Bihor, anularea accesoriilor se face dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții: toate obligațiile bugetare restante la data de 31.03.2020 se sting până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor; toate obligațiile bugetare de după 01.04.2020 se sting până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor; sunt depuse toate declarațiile fiscale. Cererea de anulare a accesoriilor se depune de către persoana juridică până la data de 15.12.2020 la organul fiscal unde persoana juridică depune și declarațiile fiscale.
Obligații restante
„Prin obligații bugetare principale restante la data de 31.03.2020 se înțelege: obligații bugetare pentru care s-a împlinit scadența sau termenul de plată până la data de 31.03.2020; diferențe de obligații bugetare principale stabilite prin decizii de impunere comunicate până la data de 31.03.2020 precum și diferențe de obligații bugetare principale aferente perioadelor fiscale de până la data de 31.03.2020, stabilite de fisc prin decizie de impunere emisă și comunicată până la data de 14.05.2020 ca urmare a unei inspecții fiscale; obligații bugetare principale aferente perioadelor fiscale de până la data de 31.03.2020 stabilite prin decizie de impunere emisă din oficiu de către fisc sau prin declarație de impunere depusă cu întârziere de către contribuabil, în perioada cuprinsă între 01.04.2020 și data depunerii cererii de anulare a accesoriilor; alte obligații de plată existente în evidența fiscului în vederea recuperării la data de 31.03.2020, provenite din titluri executorii transmise fiscului spre recuperare de alte alte organe, etc.”, informează Ioan Mihaiu, șeful AJFP Bihor.
În cazul în care la data de 31.03.2020 persoana juridică nu are datorii restante privind obligațiile bugetare (de expl. impozit pe profit, impozit pe veniturile microîntreprinderilor, taxă pe valoarea adăugată, etc.), dar are accesorii datorate (de expl. dobânzi datorate pentru plata cu întârziere a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor), poate solicita anularea acestora de la organul fiscal, până la data de 15.12.2020, cu îndeplinirea condițiilor de mai sus.
Trimite articolul
XIata din ce cauza la bugetu de stat nu se aduna suficienti bani pentru a se acoperi unele cheltuieli,inclusiv cu marirea pensiilor si alocatiilor ! Si atunci se pling talharii din conducere ca incasarile la buget sunt mult sub media altor tari.Asemena iertari de datorii nu ar trebi sa existe,mai ales in an electoral,caci seamana a mita electorala mascata.
Hotilor de la ANAF! Cand ne veti returna TVAul conform Codului Fiscal si a Codului de procedura fiscala? Adica in 90-92 de zile! Ne dati hotilor TVAul in 150 de zile, bai cum ne ajutati hotilor. Guvernul Orban la fel de hot si neserios ca si guvernele PSD. PSD si PNL mictioneaza pe firmele private si IMMurile romanesti. Banditilor!!!