MEDIU. Concomitent cu verificarea modului de respectare a obligaţiilor ce revin administraţiilor publice locale, acţiune demarată în luna iunie 2020 conform dispozițiilor prefectului Dumitru Țiplea, au fost verificate şi societăţile desemnate pentru asigurarea serviciilor de salubrizare în judeţul Bihor.
[eadvert]
Până la această dată au fost atribuite toate contractele de delegare pentru cele şapte zone: Zona 1 A operatorului SC RER Vest SA pentru municipiul Oradea, fiind gestionată de către Primăria Oradea – în prezent licitaţia se află în derulare. Zona 1 B cu operatorul SC RER Vest SA pentru localităţile: Biharia, Borş, Ceica, Cetariu, Copăcel, Drăgeşti, Girişu de Criş, Hidişelu de Sus, Holod, Ineu, Lăzăreni, Nojorid, Oşorhei, Paleu, Săcădat, Sânmartin, Sârbi, Spinuş, Tileagd, Vârciorog, Husasău de Tinca, Gepiu, Sălard şi Toboliu. Zona 2 – Aleşd cu operatorul SC Salubri SA pentru localităţile Aleşd, Aştileu, Auşeu, Borod, Bratca, Brusturi, Bulz, Lugaşu de Jos, Măgeşti, Şinteu, Şuncuiuş, Ţeţchea, Vadu Crişului. Zona 3 – Salonta, cu operatorul SC AVE Bihor SRL pentru locălţtatile: Avram Iancu, Batăr, Cefa, Ciumeghiu, Cociuba Mare, Mădăras, Olcea, Tinca, Tulca, Sânnicolau Român și municipiul Salonta.
Zona 4 – Beiuş cu operatorul SC AVE Bihor SRL pentru localităţile Beiuş, Ștei, Nucet, Vașcău și comunele: Budureasa, Buntești, Căbești, Căpâlna, Cărpinet, Campani, Criştioru de Jos, Curăţele, Dobreşti, Drăgăneşti, Finiş, Lazuri de Beiuş, Lunca, Pietroasa, Pocola, Pomezeu, Răbăgani, Remetea, Rieni, Roșia, Sâmbăta, Şoimi, Tărcaia, Uileacu de Beiuş.
Zona 5 – Marghita cu operatorul SC AVE Bihor SRL pentru localităţile Marghita, Abram, Abrămuț, Boianu Mare, Balc, Buduslău, Chișlaz, Derna, Popești, Suplacu de Barcău, Tăuteu, Viișoara.
Zona 6 – Valea lui Mihai cu operatorul SC AVE Bihor SRL pentru localităţile:Săcuieni, Valea lui Mihai, Sâniob, Cherechiu, Curtuişeni, Diosig, Roşiori, Sălacea, Şimian, Tarcea şi Tămăşeu.
Nereguli
În urma verificărilor a fost identificată o neconformitate cu privire la modul de deservire a unei staţii de sortare a deşeurilor din Aleșd, operatorul fiind sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 20.000 lei. Neconformitatea a fost remediată în termenul stabilit de comisarii de mediu.
În continuare activitatea operatorilor de salubritate rămâne sub atenta supraveghere a comisarilor Gărzii de Mediu Bihor. „Se constată unele dificultăţi întâmpinate de operatorii de salubritate în satele izolate, în mod special în zona montană a judeţului. Pe această cale atragem atenţia şi cetăţenilor, beneficiari ai serviciilor de salubritate, de a respecta prevederile ţi indicaţiile cu privire şa colectarea selectivă corectă a deşeurilor”, spun comisarii de mediu bihoreni.
Citiți principiile noastre de moderare aici!