Criza afectează tot mai multe firme bihorene. Acestea intră în imposibilitate de plată astfel că Fiscul le execută silit.
În această perioadă Direcţia Finanţelor Publice Bihor va vinde prin licitaţie în data de 16 septembrie bunuri mobile aparţinând debitorului SC Premium Construct SRL. Astfel, va fi scos la licitaţie un autogrender în valoarea de 58.750 lei. Preţul de pornire a licitaţiei este preţul de evaluare diminuat cu 50%, respectiv 29.375 lei plus TVA. „Cota de taxă pe valoarea adaugată pentru vânzarea bunurilor mobile este 19 % neimpozabil în conformitate cu prevederile legale”, a precizat Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Finanţelor PubliceBihor.
Tot prin licitaţie vor fi vândute bunurile societăţii comercialea Flavius Com Prest SRL. Licitaţia va avea loc în data de 7 septembrie ora 10.00, în localitatea Oradea, str. Dimitrie Cantemir nr. 2. Se vor vinde prin licitaţie instalaţii de sudură electrică, două strunguri şi maşini de găurit în valoare de 26.000 lei.
Pentru că este a doua licitaţie, preţul de pornire este preţul de evaluare diminuat cu 25% exclusiv TVA.
De executarea silită nu a scăpat nici SC Egimas 2000 SRL. Fiscul bihorean va scoate la vânzare bunuri aparţinând firmei în valoare de peste 85.000 lei. La licitaţia care va avea loc în data de 18 septembrie ora 10 în Oradea pe strada Tudor Vladimirescu numărul 1, se vor vinde echipamente tehnologice, maşini de subţiat întăritor călcâie, maşini glencuri, măcinător cepuit pentru prelucrarea lemnului, două maşini de uns adezivi, maşină de ascuţit cuţite, maşină de găurit, maşină de ştanţat, două maşini de branţuri şi un autoturism Daewo. Preţul de pornire a licitaţiei este preţul de evaluare diminuat cu 50%.
Proceduri
Cei interesaţi în cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să prezinte până în ziua precedentă termenului de vânzare oferte de cumpărare. Cumpărătorii trebuie să facă dovada plăţii taxei de participare, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei
Împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant este de asemenea necesară. Pentru persoanele juridice de naţionalitate româna, se cere o copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului iar pentru persoanele juridice straine, actul de înmatriculare tradus în limba română.
Persoanele fizice romane trebuie să aibă şi o copie de pe actul de identitate, dovada emisă de creditorii fiscali că nu au obligaţii fiscale restante, urmând să se prezinte la data stabilită pentru vânzare.
Simona Albinaru
Citiți principiile noastre de moderare aici!