Accesul în Bibliotecă se va face dinspre Pârâul Peța, printr-o intrare secundară. Programul rămâne același pentru cititori și activitățile copiilor vor continua. Activitatea administrativă a fost mutată momentan în Centrul Cultural Româno-Maghiar, situat pe Calea Clujului.
[eadvert]
Firma Construcții Bihor a semnat contractul de execuție în valoare de peste 10 milioane de lei în data de 28 februarie din acest an, iar ca și termen de finalizare al proiectului, este de 12 luni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin PNRR.
Clădirea inițială va fi împărțită în două zone, una pentru birourile personalului și pentru depozitarea cărților, iar cea de-a doua zonă pentru public, compusă dintr-un atrium și spații adiacente acestuia.
„La parter va fi regândit accesul, vor fi amenajate o cafenea și o terasă exterioară și va fi construit un amfiteatru deschis cu zone de expunere cărți și lift. Spațiile de la acest nivel vor fi dedicate activităților pentru copii, cu un auditorium special conceput, un atelier de creație și ludotecă (colecție de jucării și jocuri). Aici va fi amplasat și fondul de carte pentru cei mici“, transmite Consiliul Județean Bihor într-un comunicat.
În ceea ce privește etajul I, aici va fi amenajat un auditorium pentru adulți, săli de lectură, zone pentru training de competențe digitale și de expunere cărți. La etajul II va fi o sală de conferințe, una de lectură, mediatică și un studio pentru înregistrări.
Urmează, de asemenea, o nouă etapă cu privire la modernizarea Bibliotecii, și anume digitalizarea acesteia prin instalarea 20 de stații de lucru pentru desfășurarea unor cursuri de formare în domeniul digital și achiziționarea unor echipamente performante pentru scanarea cărților, printr-o licitație ulterioară.
„Vor fi puse la dispoziția publicului și cărți de tip e-book și audio book, dar și săli pentru înregistrări audio, pentru vizionarea și ascultarea unor materiale, precum și alte facilități moderne pentru cititori“, se arată în aceeași sursă.
Proiectul prin care se renovează Biblioteca Județeană, cuprinde modernizarea a 29 de biblioteci din județ, din localitățile Oșorhei, Sânmartin, Sântandrei, Nojorid, Aștileu, Borș, Bratca, Budureasa, Căpâlna, Chișlaz, Curtuișeni, Diosig, Drăgești, Finiș, Mădăras, Pocola, Răbăgani, Roșia, Tăuteu, Tinca, Tulca, Aleșd, Beiuș, Marghita, Nucet, Salonta, Ștei, Săcueni și Valea lui Mihai.
Citiți principiile noastre de moderare aici!