Miercuri, 16 iulie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca contestaţia formulată de liderul sindical Dorin Micle faţă de mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile emis vineri de Curtea de Apel Bucureşti la propunerea DIICOT.
Micle a fost reţinut joi de Structura Centrală a DIICOT, care a mai audiat, la Bucureşti, în calitate de martori, încă trei finanţişti bihoreni.
Purtătorul de cuvânt al Finanţelor Bihor, Vasile Farc, ne-a informat că se aşteaptă o notă oficială de la DIICOT Bucureşti privind o eventuală suspendare a lui Dorin Micle la locul de muncă.
„La nivelul administraţiei judeţene nu am primit încă o notificare oficială privind ancheta apărută, într-adevăr, în presă. A survenit sfârşitul de săptămână şi notificarea trebuie să treacă şi pe la Direcţia Regională a Finanţelor Cluj fiindcă la nivelul administraţiei noastre judeţene nu există Serviciu Resurse Umane. Probabil va ajunge şi la noi, într-o zi, două”, ne-a răspuns Vasile Farc.
Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Viorica Fotache, ne-a confirmat că notificarea s-a transmis.
Dosarul „Mafia Cărnii”
Potrivit DIICOT, cercetarea şi reţinerea lui Dorin Micle sunt în continuarea acţiunilor mediatizate pe 12, 13 şi 20 martie în aşa-numitul dosar al „Mafiei Cărnii”. Iniţiatorii grupărilor intrate în vizorul DIICOT sunt Andrei Sileanu şi Sorin Seleşiu, ambii arestaţi în primăvară alături de alţi opt suspecţi, inclusiv funcţionari DSVSA şi OPC din Cluj şi Bistriţa.
Reamintim că, în martie, procurorii DIICOT susţinuţi de poliţişti şi specialişti ai ANSVSA şi ANPC au efectuat 102 percheziţii în 18 judete, vizând destructurarea a două grupări formate din 80 de persoane, specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă.
DIICOT mai arată că există suspiciunea rezonabilă, în baza unei înţelegeri cu alţi membri ai grupării, că inculpatul Micle Ioan-Dorin în calitate de funcţionar în cadrul AJPF Bihor, în schimbul unor sume de bani, asigura tranzitul prin Punctul de trecere a frontierei dintre Ungaria şi România, fără ca mijloacele de transport să fie sigilate sau după caz introduse în aplicaţia „trafic control”.
Potrivit înţelegerii, autocamioanele cu carne aşteptau, în Ungaria, la circa 10 kilometri de frontieră, până când camionagii auto erau anunţaţi de un membru al grupării că pot intra în România. Acest moment era stabilit în funcţie de indicaţiile date de către Micle Ioan-Dorin cu privire la tura în care îşi desfăşura activitatea.
„Pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, Micle Ioan-Dorin a pretins şi primit prin intermediul inculpatului Panc Aron-Marin, în calitate de intermediar, suma totală de 75.000 lei”, a stabilit DIICOT.
Citiți principiile noastre de moderare aici!