ONG-urile sau instituțiile de învățământ care doresc să dezvolte un proiect de educație non-formală pentru care au nevoie de finanțare, sunt invitate să îl înscrie în programul de granturi „Raiffeisen Comunități”. Ultima zi de depunere a proiectelor este 3 august.
Programul este primul de acest gen pe piața bancară românească și reprezintă un concurs online de proiecte de responsabilitate socială în domeniul educației non-formale, dezvoltate și implentate de persoane juridice care funcționează ca organizații neguvernamentale medii și mici sau ca instituții de învățământ.
Scopul principal al programului este acela de a încuraja ONG-urile și instituțiile de învățământ să dezvolte și să implementeze proiecte de responsabilitate socială în domeniul educației non- formale, care să ducă la îmbunătățirea nivelului de educație și astfel la îmbunătățirea calității vieții oamenilor din România.
De asemenea, finanțatorul proiectelor poate susține organizațiile castigatoare prin diseminare de cunoștințe și/sau acțiuni de voluntariat.
Etape
Înscrierea proiectelor se poate face prin intermediul Raiffeisen Comunități ( www.raiffeisencomunitati.ro), unde se desfășoară Programul de granturi.
Programul se desfășoară în perioada 2 iulie – 1 octombrie 2018, inclusiv, în patru etape. Prima, derulată între 2 iulie și 3 august 2018 (până la ora 17:00, inclusiv) este depunerea propunerilor de proiect. Etapa a II-a se derulează între 6 și 24 august 2018 și se referă la verificarea, de către Asociația pentru Relații Comunitare, a eligibilității proiectelor înscrise, respectiv dacă organizația sau instituția care participă în program îndeplinește criteriile de eligibilitate și dacă au fost furnizate toate informațiile solicitate prin intermediul formularului de înscriere. Proiectele calificate pentru următoarea etapă, vor fi anunțate la 27 august 2018.
Etapa a III-a, programată între 27 august și 21 septembrie 2018, este cea de evaluare internă a proiectelor eligibile, de către voluntarii Raiffeisen Bank, pe baza criteriilor de evaluare.
În urma evaluării, 20 de proiecte vor fi selectate pentru etapa finală.
Calificarea proiectelor pentru următoarea etapă (etapa finală) va fi condiționată de confirmarea participării la întalnirea de susținere a proiectului. Confirmările vor fi solicitate de Raiffeisen Bank participanților printr-un e-mail trimis de la adresa raiffeisen.comunitati@raiffeisen.ro, în ultima săptămână a acestei etape de evaluare (în săptămâna 17-21 septembrie 2018).
Ultima etapă, planificată pentru 24–28 septembrie 2018 este jurizarea externă a celor 20 de proiecte finaliste, care vor trebui susținute de participanți în fața unui juriu format din specialiști cu experiență în implementarea de proiecte și programe din domeniul educației.
Buget
Finaliștii vor fi invitați să-și susțină proiectele, cu detalii și exemple concrete, în fața unei comisii de jurizare.
Dintre cele 20 de proiecte finaliste, juriul va selecta maximum 10 proiecte pentru finanțare.
Lista proiectelor desemnate câștigătoare va fi anunțată la 1 octombrie 2018.
Bugetul total al Programului de granturi este de maximum 450.000 lei, iar bugetul alocat fiecărui proiect câștigător va fi de 45.000 de lei.
În propunerea de proiect, aplicanții trebuie să detalieze bugetul total necesar pentru implementarea proiectului (folosind modelul de buget din formularul de înscriere), cu sumele alocate din contribuție proprie sau din alte surse de finanțare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!