După mai bine de două decenii de neglijare cvasitotală a infrastructurii sportive din țară, Statul a decis să facă investiții serioase în acest domeniu. Astfel, au fost construite Arena Națională din București, Cluj Arena, precum și stadioanele Ghencea, Rapid, Arcul de Triumf (toate trei din București), stadioanele din Craiova, Ploiești, Arad, Târgu Jiu, Sibiu și Târgoviște. De asemenea, au fost edificate noi săli polivalente în Cluj-Napoca, Oradea, Ploiești, Craiova, Constanța, Pitești, Bistrița, precum și bazine de natație în București, Otopeni, Miercurea Ciuc etc.
[eadvert]
Din nefericire, acest trend riscă să fie întrerupt. Potrivit prosport.ro, Guvernul ar pregăti o ordonanță de urgență prin care vor fi suspendate proiectele de investiții în infrastructura sportivă pentru o perioadă de un an. Această decizie ar urma să facă parte dintr-un amplu set de măsuri pentru reducerea deficitului bugetar.
Ca atare, ar urma să fie oprite proiectele de tip stadioane, săli polivalente, săli de sport, bazine de înot, complexe sportive. Sunt exceptate proiectele aflate în execuție sau cele pentru care a fost deja efectuată licitația pentru efectuarea lucrărilor. Potrivit prosport.ro, Compania Națională de Investiții are la ora actuală în execuție, în stadiu de șantier, 280 de săli de sport și 40 de bazine de înot. Acestea nu sunt vizate de preconizata Ordonanță de Urgență a Guvernului. Stadioanele din Constanța, Pitești și Hunedoara se află în această situație și ele nu riscă să fie blocate. Dacă această ordonanță va fi aplicată, ea ar urma să afecteze însă proiectele stadionului Dinamo, precum și ale celor din Oradea, Timișoara și Botoșani. Primarul Oradiei, Florin Birta, ezită să se pronunțe referitor la acest fapt
. „Am auzit că ar exista un draft cu privire la o Ordonanță de Urgență a Guvernului în acest sens. Deocamdată nu există însă nimic oficial, ca urmare, nu doresc să mă pronunț în legătură cu noul stadion pe care dorim să-l construim în orașul nostru. Dacă va fi luată o astfel de decizie, atunci lucrările ar urma să fie întârziate cu un an de zile”, ne-a declarat primarul Florin Birta.
Conform estimărilor Primăriei Oradea, noul stadion din orașul nostru ar urma să fie finalizat în 2026/2027. Rămâne de văzut dacă demararea proiectului va fi sau nu amânată prin preconizata Ordonanță de Urgență a Guvernului.
Trimite articolul
XAtâta s-au câcâit primăria Oradea cu acest proiect încât acum riscă să nu se mai facă, de 4:ani tot se discuta și a rămas în aceeași fază de discuții
-
Rămâne de văzut dacă se va respecta și acel termen
foame mare in Romanica 🙁 .
Asta nu e un impediment ca actualul stadion sa fie demolat , iar terenul pus pentru dezvoltare
-
Noi romanii suntem campioni la demolat. Actualul stadion este ok si pana la finalizarea celui nou n-ar trebui demolat. Pentru noul stadion si fotbalul bihorean ar trebui sa cresca in valoare pentru a face cinste noului edificiu.
Oricum il demoleaza Bolojan pe actualul stadion care e o piedica in dezvoltarea orasului, ca sa moara de ciuda postacii
-
Ca sa-i termine de tot pe postaci, ar trebui sa demoleze tot orasul, sa le inchida gura pe veci.
-
Peste un an marele tau zeu va fi o amintire negativa.
-
“îl demolează pe actualul stadion”…
Știe bolovanu care îi nivelul de inteligență al pupătorilor. Are un izvor nesecat de susținători câtă vreme prostia rămâne constantă…-
Mda,psd , rock’s
-
Sa vina cupa!
Birta și echipa lui se mișcă foarte lent cu investițiile din Oradea, toate lucrările din oraș se mișcă cu viteza melcului, și nu se respecta termenele de finalizare a lucrărilor bsi calitatea acestora, când era primar Bolijan lucrările se făceau la termen acum toate lucrările sunt in întârziere pentru că nu e cine să urmărească mobilizarea constructorilor și urmărirea lucrărilor motiv pentru care constructorii nu fac lucrările la termen.
-
pai Birta este omul lui Bolojan