Fondurile totale disponibile pentru această sesiune sunt de 35.348.504 euro. 21.209.103 euro pentru dezvoltarea şi modernizarea unor capacităţi de procesare şi de comercializarea a produselor agricole şi 14.139.401 euro pentru crearea de noi unităţi de procesare a produselor agricole.
„Începând din 21 decembrie procesatorii pot depune online la AFIR solicitări de finanţare a proiectelor pentru investiţii în procesarea produselor agricole pentru obţinerea de produse neagricole, precum pâine, produse zaharoase, prăjituri, bere artizanală şi multe altele. Finanţarea disponibilă prin schema GBER a submăsurii 4.2 contribuie semnificativ la creşterea calităţii produselor obţinute, a siguranţei alimentare şi la obţinerea de noi produse competitive, cu impact economic asupra procesării ulterioare în intreprinderi, cu asigurarea standardelor de calitate”, spun reprezentanţii AFIR.
Pragul de calitate lunar pentru depunerea unui proiect este de 65 de puncte (21 decembrie 2018 – 31 ianuarie 2019) şi scade treptat până la pragul minim de depunere de 15 puncte (1 – 30 iunie 2019). Depunerea proiectelor se realizeaza online pe site-ul AFIR.
Fabricarea pâinii, a prajiturilor şi a produselor proaspete de patiserie, fabricarea înghetatei şi a sorbetului, fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei şi a produselor zaharoase, fabricarea alimentelor pentru utilizări nutriţionale speciale -lapte praf, alimente făra gluten precum şi fabricarea unor băuturi, sunt elegibilie pentru finanţare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!