Activităţile veterinare, cabinetele de traduceri, serviciile de consultanţă din mediul rural pot primi până la 200.000 de euro nerambursabili în cursul acestui an. Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 oferă, prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), posibilitatea de finanţare europeană nerambursabilă pentru dezvoltarea de activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice în mediul rural.
Banii se pot obţine prin Măsura 312 – Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi. Astfel, microîntreprinderile din mediul rural pot primi sprijin financiar nerambursabil pentru derularea de activităţi juridice, de contabilitate şi audit financiar, dar şi pentru consultanţă în management. „Totodată, sunt eligibile şi cabinetele de arhitectură, consultanţă tehnică sau de testări şi analize tehnice”, a precizat Florian Vesa, directorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Oportunităţi de finanţare au şi activităţile de design specializat, fotografie sau de traduceri autorizate. O categorie aparte de activităţi care pot primi finanţare prin Măsura 312 sunt cele veterinare.
Finanţarea nerambursabilă în cadrul acestei măsuri de investiţii poate ajunge până la 70% din valoarea totală eligibilă a investiţiei, dar nu va putea depăşi 200.000 de euro.
Sesiune de depunere
Conform calendarului propus pentru sesiunile de depunere aferente anului 2011, o nouă sesiune de primire a cererilor de finanţare pentru Măsura 312 va avea loc anul acesta în perioada 2 – 31 mai.
Măsura 312 – Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi are ca obiectiv general dezvoltarea durabilă a economiei rurale prin încurajarea activităţilor non-agricole, în scopul creşterii numărului de locuri de muncă şi a veniturilor adiţionale. Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Măsura 312 sunt micro-întreprinderile şi persoane fizice neînregistrate ca agenţi economici care se vor angaja însă ca până la data semnării contractului de finanţare să fie autorizate cu un statut minim de persoană fizică autorizată şi să funcţioneze ca micro-întreprinderi.
S.Al.
Citiți principiile noastre de moderare aici!