Muzeul Țării Crișurilor a găzduit în perioada 29 iulie – 3 august un eveniment cultural deosebit. Este vorba de un curs de măiestrie pianistică organizat de Asociația culturală Aesthete şi susținut de Arcadie Triboi – pianist concertist și profesor de pian la Conservatorul superior de muzică din Koln, Germania.
Evenimentul derulat pe mai multe zile a inclus un concert de deschidere, pe data de 29 iulie, la care Arcadie Triboi a putut fi audiat atât în ipostază de interpret solo, cât și în formație camerală, când alături de violonista Andrada Ciupeiu – asist. Univ. dr. la Departamentul de muzică a Facultății de Arte a Universității din Oradea, a interpretat Sonata nr. 3 de E. Grieg. Acestui concert i-au urmat cinci zile de cursuri intensive, pe parcursul cărora pianiștii care s-au înscris la Masterclass au lucrat individual cu prof. Arcadie Triboi, pentru ca apoi întreaga muncă să își aibă încununarea într-un concert de închidere, susținut de tinerii muzicieni participanți la Masterclass. Întregul eveniment a fost coordonat de Andrada Ciupeiu, prin intermediul Asociației culturale Aesthete, în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor și cu Universitatea din Oradea – Departamentul de muzică a Facultății de Arte.
Pianistul Arcadie Triboi, care a răspuns invitației de a susține acest Masterclass în Oradea, la finalul acestia s-a arătat deosebit de impresionat de întreaga organizare și desfășurare a evenimentului, care s-a ridicat fără doar și poate la standarde ridicate, de talie internațională. Condițiile în care au avut loc cursurile şi concertele în incinta Muzeului Țării Crișurilor, pe un pian pus la dispoziție de Departamentul de Muzică al Facultății de Arte a Universități din Oradea, precum și copiii care au participat, care au fost extrem de entuziaști și preocupați de arta interpretativă pianistică, au dat naștere unui eveniment de cea mai înaltă ținută, comparat fără echivoc cu cele deja cu tradiție, care au loc în orașe precum Salzburg.
Arcadie Triboi a ținut să își exprime bucuria și profunda recunoștință de a fi avut ocazia să facă parte din acest proiect, și să mulțumească celor care au făcut posibil bunul mers al evenimentelor: Andradei Ciupeiu pentru coordonare, dr. Aurel Chiriac care a pus la dispoziție spațiul în care s-a desfășurat seria de evenimente, precum și întregului colectiv al Muzeului Țării Crișurilor, dar și Universității din Oradea, Departamentului de Muzică a Facultății de Arte.
[eadvert]
Citiți principiile noastre de moderare aici!