[eadvert]
Filmul preotului Ciprian Mega, „21 de rubini”, va fi distribuit începând cu data de 3 noiembrie în cele mai importante cinematografe din ţară. Până la data oficială a începerii distribuirii în cinematografe, echipa de producție și actorii şi-au dat întâlnire cu publicul la proiecțiile ce vor fi făcute în avanpremieră.
Filmul „21 de rubini” care a adus la începutul lunii februarie pentru filmări în Oradea nume precum Mickey Rourke, Anthony Delon şi Elisabetta Pellini, spune povestea Ninei, o tânără procuroare interpretată de Corina Moise. Tensiunile politice de la sfârșitul anului 2022 o aduc pe Nina în atenția publică, numele ei fiind vehiculat pentru poziția de Procuror General al României. Numirea în această funcție depinde însă de Mickey Mandovanis (Mickey Rourke), Secretar de Stat al Guvernului american, dar și de Nicoletta Delachiessa (Elisabetta Pellini), reprezentanta Comisiei Europene. Întâlnirile cu aceștia se transformă într-un veritabil examen, care, dublat de căutările artistice și de relația amoroasă cu Yuri, un regizor de film, îi dezvăluie Ninei chipul societății în care trăiește.
Din distrubţia filmului „21 de rubini”, pe lângă Corina Moise, Anthony Delon, Mickey Rourke şi Elisabetta Pellini, fac parte şi Dorel Vișan, Ela Ionescu, Magda Catone, Răzvan Vasilescu, Dana Rogoz şi Daniel Buzdugan. Producătorii filmului sunt Laura Mega și Silviu Ciobanu, director de imagine fiind Liviu Mărghidan.
Proiectul lui Ciprian Mega va putea fi văzut în avanpremieră la Cinema Palace, mai ales că mare parte din film a fost turnat la Oradea. Vor fi trei proiecţii, în 29, 30 şi 31 octombrie în care, conform afişului, vor fi două proiecţii pe zi în săli diferite. Fiecare întâlnire cu publicul va fi urmată de o sesune de Q&A.
Filmul va mai fi proiectat în avanpremieră la Timişoara pe 21 octombrie, la Iaşi în 24 octombrie, la Constanţa pe 25 octombrie, Bucureşti în 26 octombrie, Braşov pe 27 octombrie, iar după Oradea, pe 1 noiembrie, la Cluj-Napoca.
„Când un artist înfățișează o lume, culorile sale demolează convențiile de până la el. Dacă moștenirea lingvistică nu slujește creației, povestea modifică structural dimensiunea fonetică, încât cuvântul rostit să devină Adevăr. Rubinii nu sunt pietre. Povestea nu are timp. Rubinii sunt suflete care ne arată ora exactă. Ora de a zice ADEVĂRUL!”, scrie echipa de producţie.
Trimite articolul
XProbabil ca greșeala e intenționată, dar pluralul ”rubini” sună ca naiba. Fie o fi vrut dom părinte să transmită ceva ezoteric, fie e de vină faptul că a început școala în 1991. Câțiva răscopți și o răscoaptă…nu, mulțumesc mult. Poate pt cei care nu au bani să călătorească până la Oradea, dar ard de curiozitate să o vadă. M-am păcălit cu Morgen, a doua oară nu se va mai întâmpla.
-
pluralul este corect, un rubin, doi rubini
-
Nu în limba română, în măsura în care nu s-au abrogat DEx și DOOM
-