La aceasta au participat și patru elevi de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca: Elena Vidican, Ștefania Dejeu, Sebastian Ghebu și Alexandru Anca, coordonați de profesorul Iuliu Orban. Selecția elevilor s-a realizat de către Grupul Informal 4F din Tîrgu Jiu (condus de prof. Laura Gheorghiță), care a fost instituția parteneră în acest proiect, coordonatorul fiind OTI International din Cipru.
Schimbările climatice reprezintă o actualitate: temperaturile cresc, tiparele și cantitatea precipitaţiilor se schimbă, gheţarii şi zăpada se topesc, iar nivelul mediu global al mărilor creşte. Ne aşteptăm ca aceste schimbări să continue, iar condiţiile meteorologice extreme care conduc la riscuri de genul inundaţiilor şi secetei să devină mai frecvente şi intensitatea lor să sporească. Impactul asupra naturii, a economiei şi a sănătăţii noastre, asemeni vulnerabilităţii acestora, variază în Europa în funcţie de regiune şi teritoriu, precum şi de sectorul economic afectat.
La aceste probleme au încercat să găsească soluții cei 28 de tineri participanți, alături de coordonatorii lor, din cele șase țări participante: România, Cipru, Malta, Polonia, Belgia și Bulgaria, prin intermediul workshop-urilor, dezbaterilor, activităților creative, excursiilor, concursurilor și serilor interculturale. Produsele finale ale proiectului, pe lângă prieteniile legate între participanți, au fost realizarea a cinci reviste despre schimbările climatice, respectiv cinci filmulețe scurte.
Este o mândrie și onoare deosebită pentru liceul din Tinca, deoarece este cel de-al treilea proiect Erasmus+ la care participă elevii noștri, primul proiect derulându-se în aprilie, în Konya (Turcia), iar cel de-al doilea în august, la Londra.
Prof. Iuliu Orban
Citiți principiile noastre de moderare aici!