Direcția de Sănătate Publică Bihor a anunțat că în Bihor s-a înregistrat primul caz de gripă (cu virus gripal AH3N2) din acest sezon, la un tânăr de 24 de ani, care a fost plecat în străinătate. Din fericire, orădeanul s-a însănătoșit și și-a reluat activitatea.
Vaccinări internaționale
Persoanele care călătoresc pot beneficia de setul complet de evaluare, vaccinare și consiliere personalizată, în funcție de zona vizitată și de riscurile îmbolnăvirii, la Centrul de Vaccinări Internaționale, de la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea (str. C. Coposu nr. 2, Cabinetul medical nr. 13) – primul centru privat autorizat din Bihor de către MINISTERUL SĂNĂTĂȚII.
Vaccinarea se efectuează pentru evitarea unor boli grave, pentru care nu există tratament. Pentru ca cei ce călătoresc în afara țării să nu contracteze boli specifice zonei geografice sau a țării de destinație, e bine să își ia inclusiv măsuri de precauție legate de expunerea la diferiți agenți infecțioși, mijloacele de transport utilizate (zborul la altitudine poate predispune la barotraumă sonoră etc), activitățile efectuate în călătorii (scuba diving, alpinism la mare altitudine, etc), chiar posibile neplăceri datorate înrăutățirii condițiilor medicale preexistente deplasării. Recomandăm o consultație completă de specialitate cu minimum 4-6 săptămâni înaintea plecării, pentru ca persoana care călătorește să beneficieze de bilanțul vaccinal și administrarea vaccinurilor la timp (ex: vaccinul împotriva febrei galbene trebuie efectuat cu minim 10 zile înaintea călătoriei).
Vaccinurile sunt administrate de către medicul specialist epidemiolog Budea Adina, fapt ce conferă singuranța actului medical, iar calitatea vaccinurilor e recunoscută internațional.
Servicii la Centrul de Vaccinări Internaționale:
• consiliere și suport în vederea prevenirii unor boli specifice călătoriilor în zone îndepărtate
• consiliere prevaccinală aferentă
• urmărire postvaccinală
• eliberarea de certificate de vaccinare internațională
• profilaxia malariei
• sfaturi cu privire la igiena alimentară și îngrijirea sănătății pe parcursul călătoriilor
• evaluarea riscului de a contracta o boală și a stării de sănătate a turistului
• vaccinare profilactică pentru următoarele boli: hepatita A, hepatita B, rubeolă, oreion, rujeolă, varicelă, difterie, tetanos, tuse convulsivă, rabie, infecții cu Hemophyllus Influenzae, poliomielită, gripă, febră galbenă, febră tifoidă, meningită meningococică, pneumonii pneumococice, indicații tratament profilactic antimalarie.
Beneficiile vaccinării:
• vaccinurile protejează organismul de îmbolnăviri severe, suferință, invaliditate, costuri individuale
• persoana vaccinată are o protecție îndelungată față de boala pentru care a fost vaccinată
• costurile vaccinării sunt considerabil reduse față de costurile bolii
• niciun vaccin nu este fără riscuri, dar acestea sunt minore în comparație cu bolile pe care le previn.
Vaccinări opționale, inclusiv pentru copii
În cadrul Cabinetului de Epidemiologie al SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea, unde funcționează și Centrul de Vaccinări Internaționale, efectuăm vaccinări și pentru copii, cu vaccinuri opționale care nu sunt
prevăzute în schema națională de profilaxie a Ministerului Sănătății (MS), dar și vaccinări incluse în programul național de profilaxie MS.
De ce ai avea nevoie de vaccinare pentru copil?
Dr. Adina Budea, medic specialist epidemiolog: “Este important să iei în considerare toate aspectele care îi pot afecta sănătatea copilului tău atunci când intră în colectivitate (creșă, grădiniță și școală), deoarece copiii care nu sunt protejați prin vaccinare au riscul de a contracta boli infecțioase. Pentru a preveni toate aceste boli infecțioase este nevoie de vaccinare”.
Care sunt vaccinurile oferite pentru copii?
Oferim vaccinare pediatrică profilactică pentru următoarele boli infecțioase: hepatita A, hepatita B, rubeolă, oreion, rujeolă, varicelă, difterie, tetanos, tuse convulsivă, rabie, infecții cu Hemophyllus Influenzae, poliomielită, meningită meningococică, pneumonii pneumococice.
De la ce vârstă poate beneficia un copil de vaccinări la Spitalul Pelican?
Dr. Adina Budea: “Efectuăm vaccinări din schema națională a Ministerului Sănătății tuturor copiilor, încă din prima lună de viață. Începând cu vârsta de 9 luni, copiii pot beneficia și de vaccinări opționale”.
Care sunt beneficiile vaccinării la copii:
• scopul vaccinării este prevenirea unor boli infecțioase care pot afecta sănătatea copilului tău
• un copil vaccinat va fi protejat, chiar dacă în colectivitatea pe care o frecventează există boala
• copiii vaccinați au o protecție îndelungată față de boala pentru care a fost vaccinată
• costurile vaccinării sunt considerabil reduse față de costurile bolii.
IMPORTANT DE ȘTIUT:
– calitatea vaccinurilor e recunoscută internațional – vaccinurile sunt administrate de medicul nostru specialist în Epidemiologie, dr Adina Budea, conferind astfel beneficiarilor siguranța actului medical
Recomandăm părinților să solicite la medicul de familie al copilului avizul epidemiologic însoțit de fișa de vaccinări a copilului.
Programări: Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel: • online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite • email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite • telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute).
Advertorial! Hb: 314144
Citiți principiile noastre de moderare aici!