Plăcintele au fost pregătite de aproximativ 50 de femei din Colești, Șuștiu, Ursești, Briheni. Preotul Daniel Pădurean, care a avut inițiativa festivalului, a reușit să mobilizeze 40 de familii din satele învecinate să-și expună plăcintele, făcute în casă, la Căminul Cultural.
Vizitatori din satele vecine, dar și din Ștei, Beiuș și Oradea, s-au putut delecta cu cele mai diverse tipuri de plăcinte: coapte în cuptor, pe lopată, în tigaie, cu cele mai îmbietoare conținuturi – brânză de vacă, oaie, capră, spanac, ceapă, nucă, varză, dovleac, mere, carne, șuncă, prune etc.
Plăcinta tradițională a zonei, numită „întorsură”, se realizează dintr-o foaie subțire de aluat, rulată și răsucită, și umplută cu orice fel de brânză, cu varză, verdețuri sau cu mere.
Citiți principiile noastre de moderare aici!