Seara din ultima zi a Festivalului Medieval, 7 iulie, au avut loc două concerte mai „liniştite”, mai „de emoţie”. Prima a urcat pe scenă Dafina, muzician și artist vizual din Oradea. Acompaniindu-se la ukulele, ea a interpretat cu sensibilitate piese compuse de ea, avându-l alături pe chitaristul Toma Emanuel Ioan.
Concertele Festivalului Medieval Oradea s-au încheiat cu concertul solo al lui Radu Almăşan, solistul trupei Bosquito. Publicul a ascultat duminică piese de pe albumul solo al artistului, „Taj Mahal”, cover-uri, dar şi piese foarte cunoscute de public precum „Două mâini” sau „Aşa că beau”, acesta fiind acompaniat de vocile fanilor săi. La un moment dat, pe scenă a urcat chitaristul şi de la Bosquito.
Ultima bătălie care s-a petrecut pe Arena de luptă a Cetății din Oradea a fost Bătălia Epocilor unde s-au întâlnit cavalerii medievali cu cei mai mici și curajoși participanți ai Festivalului Medieval 2024.
Tournament Golden Gryphon în această zi a desfășurat finala turnirului cu lănci, care cu ora amânată din cauza căldurilor, a început la ora 17:00.
În finală s-au confruntat Mihai Cotei și Dodo Kmeti. Publicul a fost cel care a susținut cu tot sufletul pe reprezentatul României strigând numele acestuia.
Între șarje a fost un mic accident în care calul lui Mihai a împins gardul ce despărțea traseele participanților, însă în acest moment, adversarul era pe partea cealaltă a gardului. Calul lui Dodo Kmeti totuși a reușit să sară peste obstacole fără a provoca râni nimănui.
Mihai Cotei și Dodo Kmeti au fost cei care au avut punctaje la fel, însă la final, când tot publicul a fost cu inima în dinți, mareşalu a anunțat descalificare românului din Mediași. Golden Gryphon Tournament nu acceptă forțarea animalilor sau rănirea acestora. În confruntarea finală s-a constat că Mihai a atins cu lancea calul adversarului, chiar dacă nu a fost intenționat, aceasta a servit motivul descalificării din turnir. Câștigătorul a fost Dodo Kmeti, însă jumate din public îl aplaudau, pe când ceilalți își demonstrau nemulțumirea.
În ultima zi de Festival, cavalerii s-au întâlnit la Jocurile vânătorești, începând cu orele 12:00. Aceștia au trebuit din mers să nimerească cu arma în țintă sau să prindă coronițe aruncate în sus. La final au ajuns trei cavaleri cu același punctaj, însă regele care a urmărit jocurile a permis ca o tânără orădeancă să i-a decizia cine va câștiga.
Sâmbătă, 6 iulie, a fost cea de a doua zi de calificări pentru finala turnirului cu lance balsa intitulat Golden Gryphon Tournament. Românul Mihai Cotei a concurat împotriva lui Dodo Kmeti, meciul încheindu-se cu 5 la 7 pentru Dodo, şi apoi l-a întâlnit pe Matis Delalande, meci câştigat de român cu 9 la 7. Duminică, fiecare meci va fi eliminatoriu. Se vor desfăşura: sferturi, semifinala şi finala.
A urmat demonstraţia de lănci reale, după turnir. S-au confruntat Mark Hammel (56 ani) şi Matis Delalande (24 ani), tinereţea în duel cu experienţa. Michael Sadde a explicat diferenţa între lancea mai uşoară balsa, care se rupe mai uşor, şi lancea mare, care care este din lemn tare, cântăreşte 12 kg şi are trei metri lungime, iar armura cântăreşte între 40 şi 45 de kilograme şi costă zeci de mii de euro.
După turnir, la scena mare, concertul celor de la Subcarpaţi a strâns mii de oameni în jurul scenei, amintindu-le că „Folcloru-i oxigen pentru un popor asmatic”. „Frunzuliţă iarbă deasă”, „Mândra mea” sau „84-85” (Of, lume) au răsunat în Cetate acompaniate de glasuri şi mâini ridicate în aer. S-a dansat, s-au aprins lumini, a fost o atmosferă cum numai cei de la Subcarpaţi o pot crea.
A treia zi a festivalului, 6 iulie a început cu Competiția nobiliară de tir cu arcul și arbaletă. La finalul concursului au ajuns doar trei arcuși care au avut distanța până la țintă de 60 de metri. Câștigătorul a fost Cebotari Alexandru din Regatul Moldovei.
După întrecerea de tir cu arcul, începând cu ora 11, a urmat Competiția nobiliară de scut și spadă în Șanțul Cetății. Spectatorii au fost atât de interesați de acest eveniment încât au început să facă pariuri în timpul competiției.
Cel mai aşteptat festival al anului, Festivalul Medieval Oradea, a adunat în cetate, spre seara de 5 iulie, mii de oameni. De un interes maxim s-a bucurat turnirul cu lance balsa intitulat Golden Gryphon Tournament. Această competiție a adus la Oradea 14 cavaleri din Canada, Norvegia, Franța, Slovacia și, în premieră, din România.
De la ora 21:00 a urcat pe scenă formaţia clujeană Grimus, solistul Bogdan Mezofi mărturisind că nu au mai fost de mult timp la Oradea. Fanii s-au adunat încet lângă scena mutată în acest an în Şanţul Cetăţii, mulţi dintre ei fredonând piese ca „In Your Eyes” sau „Priveşte-mă”.
Bătălia de noapte a început în jurul orei 22:00 pe Arena de luptă din Șanțul Cetății. La începutul bătăliei fiecare tabără a tras cu tunul, după care a urmat o ploaie de săgeți din partea adversarilor. Ostașii erau înarmați cu săbii de fier, scut și echipament specific epocii.
Spectatorii au trebuit să aleagă, pentru că la aceeaşi oră cu bătălia de noapte, pe un podium amplasat în faţa scenei mari au urcat fetele de la trupa britanică The Fuel Girls, care au oferit un show spectaculos.
Pe parcursul zilei de vineri, 5 iulie, au fost diverse evenimente, unul dintre ei este Competiția nobiliară a scutierilor – TAP fight care s-a desfășurat începând cu ora 16:00.
TAP Fight este un sport de scrimă şi sistem de reguli cu o bază istorică. Este un sport de luptă de contact complet, folosind reconstituiri de unelte și îmbrăcăminte din diferite perioade istorice. Scopul este de a atinge/lovi zonele țintă ale adversarilor. Participanții aleg perioada istorică și naționalitatea războinicului pe care îl vor reprezenta, astfel evitându-se amestecarea perioadelor de timp.
Vinerea, a început Festivalul Medieval în Oradea la ora 10:00 cu antrenamentele călare pe cal. După aceasta a urmat show cu stegarii medievali.
Totodată, publicul s-a bucurat și de Jocurile Regale ale caselor nobiliare. În cadrul acestei activități s-au prezentat casele nobiliare care vor participa la competiții în acest an.
Activitățile su avut loc pe Arena de luptă din șanțul cetății din Oradea, unde au luat parte zeci de copii de diverse vârste care au urmărit cele întâmplate din tribună.
Festivalul Medieval Oradea a fost deschis oficial joi, într-o manieră grandioasă, cu parada coifurilor și a cavalerilor, paradă de modă, muzică medievală și spectacol cu spadasini.
Program Festivalul Medieval
Joi, 4 iulie, Piața Unirii
- 18:00 Ceremonia de deschidere – Parada coifurilor și prezentarea cavalerilor; muzică medievală și spectacol cu spadasini.
Vineri, 5 iulie, Cetatea Oradea
Main stage
- 19:30 – 20:30 – Concert Elektro Instinct – concert rock alternativ
- 21:00 – 22:00 – Concert Grimus
- 22:00 – 23:00 – The Fuel Girls UK – spectacol de acrobații, dans, efecte pirotehnice
Șanțul Cetății – Arena de luptă
- 10:00 – 12:00 – Antrenament călare
- 12:00 – 14:00 – Jocurile Regale ale caselor nobiliare
- 15:00 – 16:00 – Competiție nobiliară de tir cu arcul
- 16:00 – 17:00 – Competiția nobiliară a scutierilor – TAP fight
- 17:00 – 18:00 – Concert Holloenek
- 18:00 – 19:00 – Jocuri vânătorești
- 19:00 – 20:00 – Concert Viatores Festivi
- 20:00 – 21:00 – Golden Gryphon Tournament
- 21:00 – 22:00 – Campionat de turnir călare
- 22:15 – 23:00 – Bătălie de noapte
Șanțul Cetății – Zona copiilor
- 10:00 – Descântec de zburător – Zânele Silvanei
- 11:00 – Tactici de luptă pentru copii – D.T.K.H
- 12:00 – Inițiere în arta Zânelor Silvane
- 14:00 – Plimbare pe picioroange
- 14:30 – Teatru de păpuși
- 15:00 – Turnamentul cavaleresc pentru copii
- 15:30 – Artiști levitatori, pictură pe scuturi, concert medieval Viatores Festivi & Krak
- 16:00 – Concert muzica medievală Veridi Venti
- 16:30 – Atelier de dans – Zânele Silvanei
- 17:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio
- 17:30 – Dans medieval – Ordinul Cavalerilor de Mediaș
- 18:00 – Magii pentru copii cu Magicianul Capistro
- 18:30 – Concurs de tras cu arbaleta, concert de muzică medievală Veridi Venti
- 19:30 – Demonstrație cu păsări de pradă – Societas Falconis
- 20:00 – Concert Peregrinii
- 20:30 – Zânele și forța lor tămăduitoare – Zânele Silvanei
- 21:00 – Demonstrație de lupte cavalerești – Ordinul cavalerilor de Mediaș
Taverna Medievală
- 12:00 – Concert Peregrinii
- 12:30 – Jocuri de societate cu Anacronism
- 13:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio
- 13:30 – Tir cu arcul – Anacronism
- 15:00 – Concert Baghatur
- 15:30 – Răfuială în tavernă – bătaie cu saci
- 16:00 – Jocuri de societate – șah, dame
- 17:00 – Înrolare la Cruciadă – George Carolus Rex & Krak
- 17:30 – Tir cu arcul – Anacronism
- 18:00 – Jonglerii cu Clovnul Igor
- 18:30 – Campionatul răfuielilor – concurs de tras sfoara 5 vs. 5
- 20:00 – Concert Veridi Venti
- 20:30 – Păsări de pradă – Societas Falconis
- 21:00 – Răfuială în taverna – Anacronism și clovnul Igor
- 21:30 – Concert Holloenek
- 22:00 – Spectacol cu foc – Solomonarii
Curtea Interioară a Cetății
- 14:00 – Concert Veridi Venti
- 14:30 – Demonstrație buhurt – Cavalerii Cetăților Bârsei
- 15:00 – Întâlnirea cu Cavalerii Teutoni: Primii cavaleri români care participă la un turnir internațional; concert Holloenek
- 16:00 – Jonglerii cu Clovnul Igor
- 17:00 – Demonstrație de mânuire a tobelor – Toboșarii din Visegrad
- 18:00 – Demonstrație de luptă – Erdelyi szabad karavan – concert Baghatur
- 19:00 – Prezentare stil de luptă tip Buhurt – Compania dragonului
- 20:00 – Concert Holloenek & Krak
- 21:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio
Șantul Cetății – Aleea meșteșugarilor
- 12:00 – Turnătoria de bronz – Prezentarea meșteșugului – HU
- 12:30 – Fierăria – Prezentarea meșteșugului – HU
- 13:00 – Tâmplăria – Prezentarea meșteșugului – HU
- 13:30 – Maestrul sticlar – Prezentarea meșteșugului – HU
- 14:00 – Atelier de pielărie – Prezentarea meșteșugului – HU
- 14:30 – Atelier de olărie – Prezentarea meșteșugului – HU
- 15:00 – Atelier de țesătorie – Prezentarea mestesugului – HU
- 15:30 – Atelier de olărie – Prezentarea meșteșugului – RO
- 16:00 – Atelier de tâmplarie – Prezentarea meșteșugului – RO
- 16:30 – Fierăria – Prezentarea meșteșugului – RO
- 17:00 – Fierăria din Toledo – Prezentarea meșteșugului – RO
- 17:30 – Atelier pâslărie – Prezentarea meșteșugului – HU
- 18:00 – Atelier de bătut monede – Prezentarea meșteșugului – RO
- 18:30 – Atelier de făcut arcuri – Prezentarea meșteșugului – SK
- 19:00 – Scrib medieval – Prezentarea meșteșugului – SK
Sâmbătă, 6 iulie, Cetatea Oradea
Main stage
- 19:00 – 21:00 – DJ LEKTRONIKUMUZ – Groove
- 21:00 – 22:00 – Concert Subcarpați
Șanțul Cetății – Arena de luptă
- 10:00 – 11:00 – Competiția nobiliară de tir cu arcul și arbaletă
- 11:00 – 12:00 – Competiție nobiliară cu scut și spadă
- 12:00 – 12:30 – Spectacol cu toboșari
- 12:30 – 13:30 – Competiția nobiliară cu spadă lungă
- 14:30 – 15:00 – Parada modei
- 15:00 – 16:00 – Lupte judiciare și pedepse
- 16:00 – 17:00 – Luptă călare cu toți cavalerii
- 17:00 – 18:00 – Bătălia mare
- 18:00 – 19:00 – Concert Holloenek
- 19:00 – 19:15 – Spectacol cu toboșari
- 19:15 – 21:00 – Golden Gryphon Tournament round 2 – Balsa
- 21:00 – 21:15 – Spectacol cu tobosari
- 21:15 – 22:00 – Turnir călare round 2
- 22:15 – 23:00 – Fire show – Walpurgis night – Fuel Girls
Șanțul Cetății – Zona copiilor
- 10:00 – Concert de muzică medievală – Veridi Venti
- 11:00 – Descântec de dragoste curată – Zânele Silvanei
- 12:00 – Tactici de luptă pentru copii – D.T.K.H
- 13:00 – Plimbare pe picioroange
- 13:30 – Atelier de dans – Zânele Silvanei
- 14:00 – Tir cu arcul – Anacronism
- 14:30 – Concert Peregrinii
- 15:00 – Concurs de tras cu arbaleta
- 15:30 – Jonglerii cu Clovnul Fabio
- 16:00 – Teatru de păpuși
- 16:30 – Atingerea zânelor – Descântec de putere – Zânele Silvanei
- 17:00 – Turnamentul cavaleresc pentru copii și spectacol de toboșari
- 18:00 – Artiști levitatori, pictură pe scuturi, concert Viatores Festivi & Veridi Venti
- 19:00 – Magii pentru copii cu Magicianul Capistro
- 19:30 – Legenda prințesei blestemate – Zânele Silvanei
- 20:00 – Demonstrație cu păsări de pradă – Societas Falconis
- 20:30 – Demonstrații lupte cavalerești – Ordinul Cavalerilor de Mediaș
- 21:00 – Jonglerii cu Clovnul Igor
- 21:30 – Jonglerii cu focul – Solomonarii
Taverna Medievală
- 12:00 – Concert Viatores Festivi
- 12:30 – Tir cu arcul – Anacronism
- 13:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio
- 13:30 – Demonstrație de tir cu arcul – Nokors
- 15:00 – Concert Baghatur
- 15:30 – Jonglerii cu Clovnul Igor
- 16:00 – Jocuri de societate – Anacronism
- 16:30 – Rafuiala in taverna – Jocul cu saci – Anacronism + concert Holloenek
- 17:00 – Concert Veridi Venti
- 18:00 – Jocuri de societate – Solomonarii
- 18:30 – “Fă ce zice popa nu ce face popa” – Predica de seară (Bishop Martin) & Krak
- 19:00 – Înrolarea la Cruciadă – George Carolus Rex
- 19:30 – Demonstrație de tir cu arcul – Nokors
- 20:00 – Răfuiala în tavernă – concurs de tras sfoara 5 vs. 5, concert Peregrinii
- 21:00 – Nobilul cel Bun și țăranii
- 21:30 – Spectacol cu foc – Solomonarii
Curtea Interioară a Cetății
- 11:00 – Concert de muzică medievală – Peregrinii
- 13:00 – Întâlnirea cu cavalerii Teutoni
- 14:00 – Concert de muzică medievală – Holloenek
- 15:00 – Concert de muzică medievală – Veridi Venti & Krak
- 16:00 – Demonstrație de lupte cu puști
- 17:00 – Jonglerii cu Clovnul Igor
- 18:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio & Baghatur
- 19:00 – Prezentare de arme și armuri – Cavalerii Cetății Bârsei & Concert Viatores Festivi
- 20:00 – Concert de muzică medievală – Holloenek
- 21:00 – Jonglerii cu Clovnul Krak
- 22:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio
Șantul Cetății – Aleea meșteșugarilor
- 12:00 – Turnătoria de bronz – Prezentarea meșteșugului – HU
- 12:30 – Fierăria – Prezentarea meșteșugului – HU
- 13:00 – Tâmplăria – Prezentarea meșteșugului – HU
- 13:30 – Maestrul sticlar – Prezentarea meșteșugului – HU
- 14:00 – Atelier de pielărie – Prezentarea meșteșugului – HU
- 14:30 – Atelier de olărie – Prezentarea meșteșugului – HU
- 15:00 – Atelier de țesătorie – Prezentarea meșteșugului – HU
- 15:30 – Atelier de olărie – Prezentarea meșteșugului – RO
- 16:00 – Atelier de tâmplarie – Prezentarea meșteșugului – RO
- 16:30 – Fierăria – Prezentarea meșteșugului – RO
- 17:00 – Fierăria din Toledo – Prezentarea meșteșugului – RO
- 17:30 – Atelier pâslărie – Prezentarea meșteșugului – HU
- 18:00 – Atelier de bătut monede – Prezentarea meșteșugului – RO
- 18:30 – Atelier de făcut Arcuri – Prezentarea meșteșugului – SK
- 19:00 – Scrib medieval – Prezentarea meșteșugului – SK
Duminică, 7 iulie, Cetatea Oradea
Main stage
- 20:00 – 21:00 – Duo acustic – Dafina
- 21:00 – 22:00 – Concert Radu Almășan (solo)
Șanțul Cetății – Arena de luptă
- 09:00 – 12:00 – Campionat Internațional de TAP-fight
- 12:00 – 13:00 – Concert Holloenek
- 16:00 – Jocuri de societate – Anacronism
- 16:30 – Rafuiala in taverna – Jocul cu saci – Anacronism + concert Holloenek
- 17:00 – Concert Veridi Venti
- 18:00 – Jocuri de societate – Solomonarii
- 18:30 – “Fă ce zice popa nu ce face popa” – Predica de seară (Bishop Martin) & Krak
- 19:00 – Înrolarea la Cruciadă – George Carolus Rex
- 19:30 – Demonstrație de tir cu arcul – Nokors
- 20:00 – Răfuiala în tavernă – concurs de tras sfoara 5 vs. 5, concert Peregrinii
- 21:00 – Nobilul cel Bun și țăranii
- 21:30 – Spectacol cu foc – Solomonarii
Curtea Interioară a Cetății
- 11:00 – Concert de muzică medievală – Peregrinii
- 13:00 – Întâlnirea cu cavalerii Teutoni
- 14:00 – Concert de muzică medievală – Holloenek
- 15:00 – Concert de muzică medievală – Veridi Venti & Krak
- 16:00 – Demonstrație de lupte cu puști
- 17:00 – Jonglerii cu Clovnul Igor
- 18:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio & Baghatur
- 19:00 – Prezentare de arme și armuri – Cavalerii Cetății Bârsei & Concert Viatores Festivi
- 20:00 – Concert de muzică medievală – Holloenek
- 21:00 – Jonglerii cu Clovnul Krak
- 22:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio
Șantul Cetății – Aleea meșteșugarilor
- 12:00 – Turnătoria de bronz – Prezentarea meșteșugului – HU
- 12:30 – Fierăria – Prezentarea meșteșugului – HU
- 13:00 – Tâmplăria – Prezentarea meșteșugului – HU
- 13:30 – Maestrul sticlar – Prezentarea meșteșugului – HU
- 14:00 – Atelier de pielărie – Prezentarea meșteșugului – HU
- 14:30 – Atelier de olărie – Prezentarea meșteșugului – HU
- 15:00 – Atelier de țesătorie – Prezentarea meșteșugului – HU
- 15:30 – Atelier de olărie – Prezentarea meșteșugului – RO
- 16:00 – Atelier de tâmplarie – Prezentarea meșteșugului – RO
- 16:30 – Fierăria – Prezentarea meșteșugului – RO
- 17:00 – Fierăria din Toledo – Prezentarea meșteșugului – RO
- 17:30 – Atelier pâslărie – Prezentarea meșteșugului – HU
- 18:00 – Atelier de bătut monede – Prezentarea meșteșugului – RO
- 18:30 – Atelier de făcut Arcuri – Prezentarea meșteșugului – SK
- 19:00 – Scrib medieval – Prezentarea meșteșugului – SK
Duminică, 7 iulie, Cetatea Oradea
Main stage
- 20:00 – 21:00 – Concert Dafina (acustic, alaturi de Toma Emanuel Ioan)
- 21:00 – 22:00 – Concert Radu Almășan (solo)
Șanțul Cetății – Arena de luptă
- 09:00 – 12:00 – Campionat Internațional de TAP-fight
- 12:00 – 13:00 – Concert Holloenek
- 13:00 – 14:00 – Jocuri vânătorești – Hector
- 14:00 – 14:30 – Concert Viatores Festivi + montaj lists
- 14:30 – 14:45 – Mini concert – Baghatur
- 14:45 – 15:00 – Spectacol cu toboșari
- 15:00 – 16:00 – Finala Golden Gryphon Tournament
- 16:30 – 17:00 – Prezentare cavaleri și mini concert Holloenek
- 17:00 – 18:00 – Finala Campionat de Turnir Călare
- 18:10 – 18:40 – Bătălia Epocilor
- 18:45 – Înmânarea premiilor
- 19:30 – Închiderea taberelor medievale
Șanțul Cetății – Zona copiilor
- 10:00 – Descântec de purificare – Zânele Silvanei
- 10:00 – Plimbare pe picioroange
- 10:30 – Întrecere de tras sfoara – Anacronism & Concert Peregrinii
- 11:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio
- 11:30 – Descântec de deochi – Zânele Silvanei
- 12:00 – Teatru de păpuși
- 12:30 – Concurs de tras cu arbaleta
- 13:00 – Artiști levitatori, pictură pe scuturi, concert Veridi Venti
- 14:00 – Magii pentru copii cu Magicianul Capistro
- 14:30 – Atelier de dans – Zânele Silvanei
- 15:00 – Turnament cavaleresc pentru copii, concert Viatores Festivi, prezentare Cavalerii Cetăților Bârsei
- 16:00 – Demonstrație cu păsări de pradă – Societas Falconis
- 16:30 – Jonglerii cu Clovnul Igor
- 17:00 – Dansuri medievale – Ordinul Cavalerilor de Mediaș
- 17:30 – Prezentare arme și armuri medievale
- 18:00 – Povestea Linei – Zânele Silvanei
- 18:30 – Prezentare cavalerii Teutoni – Teutonii Transilvaniei
Taverna Medievală
- 12:00 – Concert Veridi Venti
- 12:30 – Tir cu arcul – Anacronism
- 13:00 – Jonglerii cu Clovnul Igor
- 13:30 – Jocuri de societate – șah, dame – Solomonarii
- 15:30 – Concert Krak
- 16:00 – Răfuiala în taverna – Bătaie cu sacul și Concert Holloenek
- 16:30 – Demonstrație tir cu arcul – Nokors
- 17:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio
- 17:30 – Dansuri medievale – Ordinul cavalerilor de Mediaș
- 18:00 – Răfuiala finală – concurs de tras sfoara 5 vs. 5, concert Viatores Festivi, clovnul Igor
Curtea Interioară a Cetății
- 11:00 – Concert de muzică medievală – Viatores Festivi
- 12:00 – Prezentare Turnir tip Balsa – Teutonii Transilvaniei & Krak
- 13:00 – Concert Peregrinii & Clovnul Fabio
- 14:00 – Demonstrații cu păsări de pradă – Societas Falconis și Clovul Igor
- 15:00 – Concert Peregrinii & Veridi Venti
- 16:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio
- 17:00 – Concert de muzică medievală – Holloenek
- 18:00 – Concert de muzică medievală – Baghatur
- 19:00 – Jonglerii cu Clovnul Krak
Șantul Cetății – Aleea meșteșugarilor
- 12:00 – Turnătoria de bronz – Prezentarea meșteșugului – HU
- 12:30 – Fierăria – Prezentarea meșteșugului – HU
- 13:00 – Tâmplăria – Prezentarea meșteșugului – HU
- 13:30 – Maestrul sticlar – Prezentarea meșteșugului – HU
- 14:00 – Atelier de pielarie – Prezentarea meșteșugului – HU
- 14:30 – Atelier de olărit – Prezentarea meșteșugului – HU
- 15:00 – Atelier de țesătorie – Prezentarea meșteșugului – HU
- 15:30 – Atelier de olărit – Prezentarea meșteșugului – RO
- 16:00 – Atelier de tâmplărie – Prezentarea meșteșugului – RO
- 16:30 – Fierăria – Prezentarea meșteșugului – RO
- 17:00 – Fierăria din Toledo – Prezentarea meșteșugului – RO
- 17:30 – Atelier de pâslărie – Prezentarea meșteșugului – HU
- 18:00 – Atelier de bătut monede – Prezentarea meșteșugului – RO
- 18:30 – Atelier de făcut arcuri – Prezentarea meșteșugului – SK
- 19:00 – Scrib medieval – Prezentarea meșteșugului – SK
Festivalul Medieval Oradea este organizat de Visit Oradea și Primăria Municipiului Oradea în parteneriat cu Asociația Deus Vult, Digi România, VPK – Packaging și Bers Nova. Partenerul oficial al ediției 2024 este ING România.
Citiți principiile noastre de moderare aici!