Festivalul a început cu un happening la Biblioteca Universității și a continuat, seara, cu un concert vocal-instrumental desfășurat la Biserica „Sfântul Ladislau” din Piața Unirii.
Evenimentul este coordonat de conf. univ. dr. Oana Spătar şi lect. univ. dr. Ariadna Zenaida Mircescu.
,,Am gândit evenimentul încă de anul trecut, dar a intervenit pandemia… Am gândit un program cât se poate de complex (un happening în aer liber, un recital de muzică de cameră, o conferinţă de specialitate cu un invitat de la Academia de Muzică din Cluj-Napoca şi, în final, un concert vocal-simfonic în Catedrala Greco-Catolică, Sfântul Nicolae. Mărturisesc că muzica barocă este preferata mea. Este caracterizată prin exactitate, rafinament şi foarte multă profunzime. Este şi motivul pentru care vom interpreta cele două concerte în lăcaşuri de cult. Pe de altă parte, festivalul cadreaza foarte bine cu stilul arhitectural al Oradiei” a declarat Ariadna Mircescu, directorul Departamentului de Muzică din cadrul Universității din Oradea.
[eadvert]
În festival sunt implicaţi 14 studenţi de la Muzică, alături de alţi zece studenţi de la specializarea Modă şi Design Vestimentar a Facultăţii de Arte orădene. În program sunt cuprinși şi trei invitaţi clujeni, doi studenţi muzicieni şi un cadru universitar de la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca.
Recitalul vocal-instrumental, susţinut miercuri după-masă în Biserica romano-catolică “Sfântul Ladislau”, din Piaţa Unirii, i-a adus în prim plan pe artiștii: Melinda Beres – la vioară, Edit Horvath – pian, împreună cu grupul Carmina Chromatico, alcătuit din: Valentina Dhembi – soprană, Andrada Ciupeiu – vioară, Ovidiu Iloc – lăută şi Kiss Huba – viola da gamba. În program, lucrări de: G. F. Handel, D. Scarlatti, G. Ph. Telemann, J. S. Bach și J. Dowland.
Evenimentul va continua joi, 20 mai 2021, de la ora 16.00, cu conferința cu titlul “Tonalitățile, mijloace de expresie la Bach și Handel”. Conferința va fi susținută online de cercetătorul științific Elena – Maria Șorban de la Academia de Muzică din Cluj Napoca.
Festivalul se va încheia pe 26 mai 2021, de la ora 19.30, cu un concert vocal-simfonic susținut de Maria Duțu și Ancuța Pop-Măslină. Intrarea este liberă.
Trimite articolul
XBeton baroc aveti?