Parcarea centrului comercial ERA Park s-a umplut de vizitatori dornici să deguste din preparatele tradiționale de porc. Cele 22 de echipe participante au preparat bunătățuri tradiționale: jumări, cârnați, caltaboși, toroș, costițe, cotlet umplut, bob gulaș, dar și preparate la grătar: mici, ceafă.
Vizitatorii au cumpărat produsele pe baza unor tichete achiziționate la fața locului. Echipa care a adunat cele mai multe tichete de la clienți va primi puncte suplimentare în clasamentul final.
„În cadrul concursurilor de degustare, nota finală pentru fiecare echipă va fi constituită din media notelor acordate de juriu (50%) şi numărul de tichete de masă adunate de la public (50%). Ca strategie de <marketing>, echipele au servit pălincă şi murături gratuit și au adus lăutari, pentru a creşte numărul clienţilor, respectiv a tichetelor adunate”, precizează organizatorii.
Echipa din Sântandrei și-a apărat trofeul câștigat în 2016 și a ieșit din nou pe primul loc. Pe locul doi s-a clasat echipa Primăriei Sânnicolau Român, iar pe trei Primăria Oșorhei.
Echipele participante: Sântandrei, Borş, Şinteu, Dobreşti, Toboliu, Gepiu, Drăgăneşti, Valea lui Mihai, Oşorhei, Mădăras, Sânnicolau Român, Pomezeu, Răbăgani, Săcueni, Auşeu, Căbeşti, Tileagd, Girişu de Criş, Tinca, Nojorid şi Lăzăreni, iar din Ungaria, Körösnagyharsány.
Atmosfera a tradițională a fost animată de prezentatorul Văru` Săndel și de Ansamblurile Folclorice și interpreții de muzică populară, care au urcat pe scena amenajată în parcarea ERA Park.
A treia ediție a evenimentului a fost organizată de Consiliul Judeţean Bihor – Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Asociaţia Comunelor din România – Filiala Bihor, Asociaţia Firmelor Bihorene şi Asociaţia Culturală D’ART.
Citiți principiile noastre de moderare aici!