Holul Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălescu” din Oradea s-a umplut joi de bucate alese. După ce, pe parcursul anului şcolar, au studiat instituţiile Uniunii Europene, simbolurile, ţările din UE, ce înseamnă să fii elev european, economia, gastronomia lor, elevii clasei a IV-a B de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” au prezentat o expoziţie cu tema „Bucătăria europeană”. Expoziţia culinară a fost activitatea de evaluare a opţionalului ales pentru anul şcolar în curs – „Educaţie europeană”.
Pentru lecţia finală, cei 28 de elevi au tras la sorţi un bileţel cu o ţară europeană. Apoi, au realizat planşe cu date despre ţara prezentată, iar împreună cu părinţii au studiat bucătăria tradiţională a ţării respective şi au pregătit platouri cu mâncarea specifică.
Alături de platouri, copiii au realizat şi o machetă de tort în care au înfipt steagurile UE. Pe rând, copiii au prezentat tema şi mâncarea tradiţională a ţării, după care împreună cu părinţii, profesorii ori fraţii au degustat produsele expuse. Discret, învăţătoarea lor, prof. Stela Tăut, le-a explicat şi câteva reguli din Codul Bunelor Maniere – cum să mănânce corect.
„A fost cea mai gustoasă evaluare la sfârşit de an şcolar”, a afirmat unul dintre elevi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!