Conform Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale nu este obligatoriu ca IFN-urile să fie înscrise în vreo asociaţie de profil.
Beneficiarul care solicită acest tip de sprijin financiar trebuie să aibă un proiect selectat pentru finanţare în cadrul uneia din sub-măsurile Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.
Astfel, beneficiarii PNDR pot colabora cu IFN inclusiv pentru a asigura garantarea avansului necesar pentru demararea proiectelor finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, cu condiţia însă ca respectivul IFN să fie înregistrat în Registrul Special al Băncii Naţionale a României. Demersul a fost iniţiat plecând de la nevoia constanta de finantare a fermierilor si antreprenorilor din mediul rural si avand in vedere dificultatea acestora de a-si asigura finanţarea necesara implementarii proiectului.
Colaborare
Beneficiarul care solicită acest tip de sprijin financiar trebuie să aibă un proiect selectat pentru finanţare în cadrul uneia din submăsurile Programului Naţional de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.
AFIR atrage atenţia beneficiarilor PNDR ca înainte de a demara colaborarea cu o instituţie financiară nebancara pentru obţinerea garanţiei necesare acordării avansului, trebuie să verifice la Banca Naţionala a României dacă respectivul IFN este înscris în Registrul Special al BNR.
„În ceea ce priveşte obţinerea unui credit pentru asigurarea cofinanţării private, subliniem faptul că aceste împrumuturi pot fi solicitate de la orice instituţie financiară, în condiţiile legii”, se arată în comunicatul AFIR.
Citiți principiile noastre de moderare aici!