Au profitat de oportunităţile de finanţare pentru românii cu idei de proiecte sustenabile. Bihorul se numără printre câștigători sesiunii de vară a competiției Idei din Țara lui Andrei cu două proiecte.
„Viața culturală teatrală din localitatea noastră a fost neglijată mulți ani la rând din cauza unui Cămin Cultural lăsat în paragină. Dar azi, având o clădire renovată total, precum și finanțarea obținută în urma căștigării competiției Idei din Ţara lui Andrei, consider că locuitorii satului Tinca vor manifesta interes crescut pentru spectacolele noastre, fiind realizate într-un mediu adecvat. Sumele de bani obținute în urma spectacolelor trupei noastre de teatru înființate, vor putea fi folosite pentru autosusţinerea căminului cultural.” declară Iuliu Orban, inițiatorul proiectului Cultivarea culturii locale prin teatru și câștigătorul unei finanţări în sesiunea de vară a competiţiei Idei din Țara lui Andrei.
“Am privit această competiţie ca pe o provocare, un test. Ideea şi planul proiectului le aveam deja în minte, aşa că procesul de înscriere a luat un curs firesc. Echipa de proiect şi-a propus încă de la început mediatizarea acestui proiect, ceea ce a avut un impact asupra comunităţii locale şi a organizaţiei.” își descrie experiența Iulius Timar, câștigătorul finanțării pentru proiectul care va fi implementat în Marghita: Ferma lui Horea – de la teorie la practică.
Finanţează idei
Valoarea totală a finanțărilor pe care Petrom le oferă în 2013 prin proiectul ”Idei din Țara lui Andrei” este de 160.000 de Euro.
Țara lui Andrei susține proiecte inspirând comunitățile din România să intre în acțiune și să-și schimbe viața în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educație non-formală și cultivarea spiritului civic. Valorile Țarii lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educația (non-formală) și inovația.
„Idei din Țara lui Andrei s-a născut din dorinţa noastră de a-i face pe români să gândească pe termen lung. Răspunsul primit din partea celor peste 160 de români cu spirit de iniţiativă care şi-au înscris ideile lor sustenabile în prima ediţie a competiţiei ne arată că în România există oameni care vor să aducă o schimbare majoră în vieţile celor din jur şi care vor să se implice în dezvoltarea României. Ne dorim ca și în această ediție a competiției să descoperim determinarea, implicarea și dedicarea altor inițiatori”, declară Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate, Petrom.Până pe 14 octombrie, românii cu spirit de inițiativă :persoane fizice, organizații nonguvernamentale, instituții publice, precum și cele de învățământ sunt invitaţi să îşi înscrie ideile pe site-ul www.taraluiandrei.ro, secțiunea Idei din Țara lui Andrei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!