O eclipsă penumbrială apare atunci când Luna e în preumbra Pamântului. Penumbra nu cauzează modificări importante, adică nu se întunecă pe suprafața Lunii. Eclipsa penumbrială face ca suprafța Lunii să devină ușor gălbuie.
Un tip mai ciudat de eclipsă penumbrială este cea totală, în timpul căreia Luna stă numai penumbra Pamântului. Acest tip de eclipsa este foarte rar, imaginea fiind cu totul specială.
Începutul eclipsei și maximul nu s-au putut observa din zona noastră, pentru că Luna se afla sub linia orizontului. Fenomenul astronomic a început la ora 18:14, iar maximul eclipsei a fost la ora 20:23, atunci când 96,3% din diametrul Lunii s-a aflat în conul de penumbră a Pământului. Eclipsa penumbrială s-a încheiat înainte de ora 22.40.
Trimite articolul
XEu cred ca totusi a fost un fenomen astronomic, nu astrologic. Ne tampim de tot cu atatea pseudostiinte gen numerologie, astrologie. Mai lipseste sa reapara alchimia si gata, suntem inapoi in evul mediu…
-
Ce mare vrajeala asa ceva se intimpla zi de zi în Oradea în orașul cel mai cel de pe planeta.binenteles de când don.sprancenatul este la polonicul blidului!!!!