Femeile din mediul rural care doresc să îşi iniţieze propria afacere se pot înscrie la cursurile organizate gratuit de Facultatea de Ştiinţe Economice în centrele rurale AntrES din judeţul Bihor. Procesul de selecţie a femeilor care doresc să-şi iniţieze propria afacere are loc până în data de 21 mai.
„Centrele rurale AntrES din judeţul Bihor au fost constituite cu sprijinul autorităţilor locale, în perioada mai – iunie 2009, prin semnarea de acorduri de parteneriat cu administraţia publică locală. Astfel, au fost constituite 12 centre rurale, la sediile primăriilor din Auşeu, Vadu Crişului, Bratca, Budureasa, Roşia, Pomezeu, Diosig, Sălacea, Spinuş, Tinca, Avram Iancu, Tulca. Pentru instruirea gratuită în cadrul Şcolii Antreprenoriale pentru femei, din cele 12 centre rurale vom selecta câte 12 persoane (un total de 144 de femei)”, a informat Anca Dodescu, managerul acestui proiect.
Obiective
„Proiectul nostru are ca obiectiv formarea culturii antreprenoriale, creşterea abilităţii de a trnsforma ideile de afaceri în acţiuni concrete, prin furnizarea informaţiilor necesare privind mediul de afaceri şi oportunităţile existente pe plan local, elaborarea unui plan de afaceri, organizarea şi derularea unei afaceri de succes etc. şi prin servicii de sprijin pentru iniţierea unei afaceri, având ca efect generarea unui număr crescut de afaceri, atât în mediul urban, cât şi rural”, a mai spus Anca Dodescu.
Persoanele interesate se pot înscrie la sediul primăriilor din centrele ruraleAntrES. Dosarul de înscriere trebuie să conţină o copie după CI, CV şi scrisoare de intenţie (după un format tip primit în momentul depunerii dosarului). Instruirea se va desfăşura în perioada 1 iulie – 30 septembrie, bilunar, în zilele de vineri şi sâmbătă. Proiectul „Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei”, în valoare de 12.500.104 lei, este derulat de Universitatea din Oradea, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea de Nord din Baia-Mare, Universitatea „Eftimie Murgu” Reşita, Fundaţia Academia Comercială Satu-Mare, Societatea Ştiinţifică de Management din România, fiind finanţat din Fondul Social European – „Investeşte în oameni!”.
C.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!