În organizarea Clubului Fotografic „Varadinum”, Filarmonica de Stat din Oradea va găzdui o expoziție inedită de fotografie. Aceasta pune în lumină creațiile designerului de pălării Dorina Morna. Expoziția va fi vernisată joi, 23 februarie, de la ora 17:00, la Filarmonica de Stat din Oradea.
[eadvert]
Expoziţia, intitulată „Dorina Morna, femeia din spatele borurilor”, cuprinde 50 de fotografii realizate de artiștii Adela Rusu, Bianca Tau, Bri’s Photos, Ionuţ Jarca, Lucian Turjuc, Oliver Fülöp Crişan şi Ovi D. Pop.
Mai multe modele au fost surprinse în imagini purtând creațiile Dorinei Morna: Miruna Chipurici, Mariana Kofler, Roxana Pavel, Petra Boantă, Andreea Ţiburcă, Antonia Pop, Titiana Marcu, Lavinia Catrinar, Bakcsy Regina, Florina Oros, Alice Mondoacă, Edit Şulea, Blanka Fabian, dar şi Dorina Morna şi Ovi D. Pop.
Pălării unicat
Prin creațiile sale, Dorina Morna doreşte să scoată în evidenţă feminitatea, eleganţa şi frumuseţea pură. Pălăriile Dorinei poartă eticheta autentică a frumosului, stilizată cu ardoare de o conştiinţă scăldată în puterea de a naşte ceva măreţ, care să aibă puterea trezirii la viaţă a femeii de altădată. Ea este un promotor al Tehnicii Florale 3 D.
„Dorina Morna nu face pălării de serie, fiecare dintre cele pe care le lucrează sunt creaţii unicat, personalizate şi accesorizate strict după preferinţele şi personalitatea clientei. În primul rând, studiază stilul vestimentar, apoi persoana care îl poartă şi ulterior vizualizează ceea ce trebuie să facă, astfel încât să întregească un tot”, a spus Adela Rusu, vicepreședintele Varadinum Foto Club.
Dorina Morna a învățat această artă de la tatăl său, care a fost designer vestimentar.
„Tatăl meu mi-a insuflat dragostea pentru frumusețea îmbinării culorilor și în același timp, preocuparea pentru găsirea unui stil propriu vestimentar, pentru fiecare persoană. Pe mine m-a atras mai mult accesorizarea capilară. Lucrez totul manual, cu ustensile de acum 50 de ani”, a explicat ea.
Recunoscută
Absolventă a Facultății de Arte Vizuale din Oradea, Dorina a reușit să se afirme pe plan profesional, fiind admisă în Uniunea Artiștilor Plastici din România. Ea a participat la numeroase expoziții și vernisaje de artă decorativă. A colaborat cu Universitatea din Oradea, predându-le studenților de la Facultatea de Arte Vizuale Tehnica Florală 3D, o tehnică pe cale de dispariție, explică ea.
De-a lungul anilor, a avut prezentări de modă în diverse orașe și țări, colaborări cu teatre din România și din Italia. Fiind cunoscută pentru îmbinarea tehnicilor de pălărier cu cea florală, ea realizează accesorii unicat și are o clientelă bogață atât din țară, cât și din străinătate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!