Pe data de 24 iulie 2019, Bihon.ro, a atras atenția asupra acestui caz, după ce pe adresa redacției au sosit mai multe reclamații ce vizează modul fraudulos în care se vindeau vacanțe exotice, în incinta unei… florării! În spatele acestei escrocherii s-ar fi ascuns orădeanca Florica Coroiu, care gestiona pagina de Facebook BluTravel (numele inițial al firmei), ulterior devenit „Casa Florilor”, și pe care mai mulți orădeni au reclamat-o pentru înșelăciune.
[eadvert]
„Ne-a furat 3.500 euro hoața”, scria un utilizator la vremea respectivă. În urma apariției acestui caz pe pagina Bihon.ro, alte agenții de turism, cu renume din Oradea s-au văzut lezate de țepele cu voucherele de vacanță și bilete de avion inexistente, care sădeau neîncredere între turiști.
Polițiștii bihoreni au finalizat cercetările și au propus trimiterea în judecată a orădencei, administratoare a două societăți comerciale, care a prejudiciat zeci de persoane cu peste 400.000 de lei, prin înșelăciune în formă continuată.
Peste 50 de persoane înșelate
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice o suspectează pe orădeanca, în vârstă de 45 de ani de înșelăciune în formă continuată, după ce au descoperit că în perioada octombrie 2018 – noiembrie 2019, în mod repetat, în calitate de administratoare a unei societăți comerciale cu sediul în comuna Girișu de Criș, dar și de administratoare de facto a unei alte societăți cu sediul la Oradea (societăți care nu au deținut licență de turism), ar fi indus și menținut în eroare 53 de persoane (59 de acte materiale).
Polițiștii SICE afirmă că femeia ar fi vândut celor 53 de persoane pachete turistice și/sau bilete de avion cu diferite destinații de pe întreg mapamondul, pentru care ar fi emis facturi fiscale și chitanțe în numele celor două societăți, prezentându-le astfel persoanelor vătămate, în mod fals, că vor beneficia de serviciile pe care le-au achiziționat (transport cu avionul și servicii turistice de cazare).
În realitate, aceasta nu a achiziționat de la companiile aeriene și/sau de la agențiile de turism tur operator respectivele servicii, ci doar a simulat achiziționarea, prin remiterea către beneficiari de confirmări de rezervare și nu de bilete de avion, cum au crezut aceștia, iar banii încasați astfel i-ar fi folosit în interes personal.
Doar 1,2% din prejudiciu, recuperat
Valoarea prejudiciul total cauzat astfel celor 53 de persoane este de 401.279 de lei, din care au fost recuperați doar 5.000 de lei.
Acum, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a vânzătoarei de iluzii.
Trimite articolul
XDeschid portofelu cu păcate numărate,
Închid ochii …şi ajung departe.
Paraziții