„Sunt căsătorit, am doi copii, băieți și am luat decizia de a candida mai mult pentru generația care duce greul în țară, cea de 30-50 de ani. Este generația pe care am ales să o resuscităm”, a spus pesedistul Felix Cozma cu ocazia primei sale ieșiri publice în calitate de candidat pentru Senatul României.
Oradea, acasă
Cozma spune că își va construi campania electorală pe principii cinste, onestitate și respect și mărturisește că a mai avut un imbold pentru candidatură. Și acest imbold vine din tabăra liberală – Cozma insistă că Oradea și Bihorul au nevoie de acei oameni în parlament care, când spun acasă, se gândesc la Oradea și nu la o locuință din București. Aluzia sa precum și formula „implanturi de la București” îl țintesc pe doctorul Nicolae Suciu, candidat liberal pentru Parlament, bihorean la origine dar stabilit și realizat profesional în capitală.
Cozma mai spune că vrea să le ofere alegătorilor posibilitatea de a-l întâlni și după alegeri, ca senator, nu doar o dată la patru ani, așa cum ar fi în cazul candidatului PNL.
Proactivi
După divagația spre Suciu, Cozma a revenit asupra programului propriu de candidatură, expunându-și interesul pentru tema salariilor și a forței de muncă. Cauza crizei cronice în acest sector ar fi faptul că în țară lipsește o „definire clară a profilurilor ocupaționale” și nu este corelată școala cu piața muncii.
Cozma propune o atitudine proactivă respectiv o ințiativă legislativă – înființarea unei entități care să se ocupe cu măsurarea permanentă a pieței muncii și pe baza acestor măsurători, ajustarea școlii. „65% dintre copiii din ciclurile primare de acum vor urma domenii care nu se mai cer”, spune Cozma, citând surse europene.
Acesta arată că țintește să ajungă în Comisia Socială, drept urmare pe această direcție își va construi și campania.
Scuze sau dovezi!
După expunerea preocupărilor de campanie, în context social, Cozma și-a dirijat intervenția, din nou, spre contracandidatul liberal, pe care l-a prins la înghesuială cu o declarație făcută la lansarea garniturii liberale pentru Parlament. Motivând necesitatea scăderii numărului de nașteri premature în țară, acesta declarase că născuții înainte de 36 de săptămâni devin neadaptați și delicvenți. „Sper că a fost o greșeală și își va cere scuze”, spune Cozma.
Acesta invocă un studiu al cercetătorilor britanici care arată că acești copii comunică mai greu, sunt mai timizi dar în niciun caz, nașterea prematură nu ar fi, o premiză pentru delicvență. „Ori să susțină declarația cu studii și cercetări, ori să își ceară scuze. Sper că a fost o greșeală, aștept să văd o reacție”, a spus Cozma, insistând că intervenția sa nu este un atac, ci era o chestiune care nu putea rămâne neamendată.
Citiți principiile noastre de moderare aici!