Spre final de an, restaurantul Graf a pregătit un proiect de excepție: în seara zilei de 17 decembrie (sâmbătă, ora 18:00), respectiv în 18 decembrie (duminică, ora 13:00), la amiază, cina și prânzul vor fi coordonate de Chef Levente Lendvai, un nume de top din lumea fine dining-ului european.
Atât cina, cât și prânzul, vor consta în preparate speciale, pregătite după rețetele faimosului chef. De la starter și până la desert, veți avea parte de experiențe gastronomice inedite, exact ca în restaurantele medaliate în care Chef Levente Lendvai a lucrat de-a lungul carierei sale de până acum.
Nu este prima oară când Chef Levente Lendvai colaborează cu Graf. În această toamnă, el a creat – în colaborare cu echipa orădeană – o serie de preparate pe bază de păstrăv, care fac parte și acum din meniul permanent al restaurantului de pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea. Este vorba de păstrăvul sous-vide cu găluște de morcovi, morcov murat și sos de unt, respectiv tartarul de păstrăv ușor afumat, servit cu icre de păstrăv, roșii uscate și maioneză de ceapă verde.
Pe principiul trasabilității ingredientelor, peștele provine de la o păstrăvărie locală, iar untul este și el un produs bihorean. Aceste detalii aparent mici fac parte din inițiativele Graf de a integra cât mai multe surse locale în harta gastronomică a meniurilor create.
Câștigător al concursului Bocuse d’Or al Academiei Maghiare și premiant al Campionatului Mondial Chaine des Rotisseurs (Paris), Levente Lendvai reușește să transmită emoție prin fiecare aromă pe care alege să o pună în farfurie. Pentru Gala Dinner & Lunch a pregătit un meniu complex, în cadrul căruia una dintre vedete va fi păstrăvul, dar va exista și un savuros steak de vită, servit cu țelină în straturi, măr cu tarhon și muștar negru. Puteți vizualiza meniul complet al evenimentului, format din 5 feluri de mâncare, aici.
În prețul de 235 de lei / persoană, sunt incluse un snack, un starter la alegere, două feluri principale (main course), un desert, dar și pralinele care vor fi oferite drept cadou de final. Partea culinară va fi identică atât la cina de sâmbătă, ora 18:00, cât și la prânzul de duminică, ora 13:00. Rezervările se fac telefonic, la 0754 99 11 33. Numărul participanților nu poate depăși 30 de persoane per eveniment, așadar vă îndemnăm să vă asigurați locurile cât mai curând.
Iar pentru a încheia în note festive, vă aducem în atenție și renumitul cozonac Graf, care poate fi comandat și în acest an de Sărbători, telefonic sau la restaurant. Are la bază un aluat tip brioche, conține nucă din abundență și este cufundat într-un sirop aromat de portocale. La pregătirea lui se folosește o cantitate generoasă de unt de înaltă calitate, de aici și consistența atât de apreciată de oaspeții Graf. Dacă doriți să degustați desertul, nu ezitați să solicitați acest lucru ospătarilor din cadrul restaurantului.
Pentru a rămâne la curent cu toate noutățile, vă invităm să urmăriți www.restaurantgraf.ro, respectiv paginile Graf din cadrul rețelelor de socializare Facebook și Instagram.
Advertorial
[eadvert]
Citiți principiile noastre de moderare aici!