Studenții Facultății de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea au intrat, de miercuri până în 12 noiembrie 2021, în online. Decizia a fost luată marți, 19 octombrie 2021, în Consiliul de Administrație al Facultății ca o măsură în prevenirea răspândirii Covid 19.
„Specialiștii Facultății pot să ia decizii pe zona de protecție sanitară. Își dau seama de pericolul creat de această pandemie și preferă protecția lor și a studenților. Pe de altă parte, prin această măsură și-au dorit să împiedice răspândirea acestui virus în comunitate”, a declarat rectorul Universității din Oradea, prof. Constantin Bungău.
[eadvert]
De altfel, medicii Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea au recomandat ca, în ședința de joi, 21 octombrie 2021, a Consiliului de Administrație al Universității orădene să se supună la vot ca procesul de predare, învățare și evaluare să se desfășoare online până în 12 noiembrie 2021, în toate facultățile, pentru programele de studii de licență și masterat.
„Eu, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație voi propune să se ia act de această recomandare și o voi susține. Numărul îmbolnăvirilor de Covid 19 crește alarmant și este o măsură menită să protejeze comunitatea. O voi supune la vot”, a declarat rectorul Bungău.
În schimb, doctoranzii ar putea să fie prezenți fizic la cursuri.
„Măsura trecerii în online va fi aplicată, dacă va trece de votul membrilor Consiliului de Administrație, pentru programele de studiu de licență și masterat, mai puțin la doctorat, unde experimente și cercetările individuale pot fi realizate în spațiile Universității, dacă se respectă normele sanitare în vigoare”, a mai precizat rectorul.
Acesta face un apel la studenți și dascăli să evite zonele aglomerate unde sunt expuși la contact direct și la interacțiune cu un număr mare de persoane.
„Mi-aș dori ca, dacă activitățile se vor desfășura online, studenții să stea acasă ca să evite răspândirea virusului. Mi-aș dori ca aceștia să evite deplasările pentru a nu răspândi virusul. Degeaba stăm în online dacă există mișcare masivă”, a recomadat rectorul Constantin Bungău.
Trimite articolul
XOricum au dat mii de diplome pe bani nu pe educatie adevarata. Lupul isi schimba parul dar naravul ba. Vai de pacientii vostri dragi viitori absolventi.
„online”, nu „în online” (de două ori „în”?!)
„off-side” nu „în off-side“ (cum să fie „în” când e „off”?!)
toti tupeistii, antivaccinistii, parintii, ministrul invatamantului, s-au grabit s-au scandalizat sa se faca scoala -cursuri normale si acum se vad rezultatele in cresterea vertiginoasa a covidatilor.