Potrivit conducătorului delegației, prof. univ. dr. Edwin Julius Jeblar Momoh, vicecancelar și director al universității vest-africane, „vizita în România a fost posibilă grație programului Erasmus +”. Vizita universitarilor din Sierra Leone face parte dintr-un schimb reciproc de cadre didactice. De această dată, alături de cei trei profesori ai lor, au venit și doi studenți. Aceștia vor rămâne la Universitatea din Oradea timp de două luni și, la întoarcerea în țară, vor pune bazele unei noi specializări la Ernest Bai Koroma University of Science and Technology, Facultatea de Geografie Mediu și Turism.
„Universitatea din Oradea este primul nostru partener european și universitatea cu care avem o foarte bună colaborare. Cei doi studenți ai noștri care au venit acum la Oradea trebuie să învețe foarte mult în aceste două luni, pentru ca acasă să poată contribui la înființarea unei noi facultăți”, a declarat directorul universității vest-africane.
Lect. univ. dr. Iulian Dincă, de la Facultatea de Geografie, Turism și Sport, mentorul studenților din Sierra Leone, spune că aceștia vor efectua un stagiu la Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor (CAPDD), vor participa la activități în teren și vor vizita laboratoarele Administrației Bazinale de Apă (ABA) „Crișuri”.
„Îi vom susține pentru a deveni specialiști în probleme de mediu, geografie și turism ecologic. La Oradea, vor învăța biologie, ecologie, chestiuni ce țin de managementul apei și ecoturism, iar, dacă doresc, pot participa și la cursurile de Geografie ale facultății noastre”, a explicat universitarul orădean.
În tot acest timp, cele trei cadre didactice din Sierra Leone se vor întâlni, la rândul lor, cu studenții geografi, cărora le vor vorbi despre geografia continentului african.
Citiți principiile noastre de moderare aici!