Puțin peste 50.000 euro este suma propusă cu titlul de expropriere pentru un teren de 73 mp, pe care se află și o construcție cu etaj, utilizată ca spațiu comercial, în imediata vecinătate a Spitalului Județean. Aceasta va fi demolată pentru a face loc drumului de acces spre intrarea de la urgențe, după finalizarea lucrărilor la noul corp de clădire.
Clădirea UPU, la 30%
Noul corp de clădire de la Județean, proiectat de Poliart SRL și executat de asocierea condusă de Drumuri Bihor SA, este finalizat în proporție de 30%. Acesta ocupă o parte din fosta platformă veche de acces a ambulanțelor, fostul spațiu verde și o parte din drumul de acces care deservește zona de aprovizionare și organizare a spitalului.
„Datorită lățimii reduse a drumului de acces cu dublu sens de circulație, nu este asigurată raza de curbură minimă, nici gabaritul de trecere pentru ambulanțe, autovehicule de aprovizionare cu medicamente, sterilizare, peleți și oxigen medical, respectiv transportul special la și de la prosectura spitalului.
În consecință, este necesară lărgirea drumului de acces, pentru a elimina neajunsurile menționate anterior și pentru a realiza relocarea spațiilor utilităților subterane – rețea tur-retur de termoficare între rețeaua primară de pe strada Gh. Doja și punctul termic al Spitalului”, se arată în raportul de specialitate care fundamentează exproprierea.
Exproprierea vine ca o măsură de urgență și se face concomitent cu realizarea lucrărilor la rețelele de utilități ale noului corp de clădire. Deși campioană a măsurilor de acest gen, Primăria procedează, de regulă, la exproprierea de proprietăți înainte de începerea proiectelor și nu „din mers”, în funcție de cum se așează construcțiile în teren.
Trimite articolul
XNoul corp de clădire, proiectat de Poliart SRL:
1) “Drumul de acces la noua Unitate de Primire Urgențe de la Spitalul Județean e prea îngust față de traficul estimat. ”
2) „Datorită lățimii reduse a drumului de acces, nu este asigurată raza de curbură minimă, nici gabaritul de trecere pentru ambulanțe, autovehicule de aprovizionare cu medicamente, sterilizare, peleți și oxigen medical, respectiv transportul special la și de la prosectura spitalului.”
In acest context pe banii cui se expropriaza cladirea si terenul aferent ?
PS: Ca sa nu uitam cine proiecteaza marile investitii din Oradea:
1) Poliart SRL va face proiectarea modernizării pieţei Rogerius pentru 223.325 lei
2) Aquaparcul Nymphaea a fost proiectat de asocierea firmelor Interaquapark (Ungaria) şi Poliart SRL pentru suma de 100.000 euro
3) Grădina Publică Ciuperca: POLIART SRL în asociere cu SC KALUNA SRL, în valoare de 99.999 lei
Cati bani mai trebuie sa platim pentru incompetenta unora?
Sa continuam cu SC Poliart SRL proiecte realizate sau in curs de realizare:
4) Statie transbordare (autogară) B-dul Stefan cel Mare – Gara centrală
5) P.U.Z. PARCELARE TEREN PENTRU EXTINDERE PARC INDUSTRIAL EUROBUSINESS II
6) Centrul De Antreprenoriat Pieţa Cetate (Aceasta a realizat şi proiectul Pieţei Rogerius, care şi-a dovedit limitările abia la darea în folosinţă: hala de legume-fructe a trebuit închisă cu sticlă, la fel şi spaţiile dedicate florarilor.)
7) Dezvoltarea unui centru de transport intermodal cu facilitate de acces la transportul rutier și feroviar în Zona Gării C.F.R. din Episcopia Bihor – Executant, o asociere de firme cu care Primăria Oradea s-a obişnuit să lucreze: Aquacons SRL – Abed Nego – Poliart.
8) Parcarea etajată de la Piața Rogerius
9) Investiţii noi în Piaţa Obor (Ocska Piac) anul 2015 – Licitaţia a fost câştigată de Construcţii Bihor în asociere cu Poliart, cu o valoare de 3.100.000 de euro.
10) Piata Iosia – În 2010, în mandatul primarului Ilie Bolojan s-a aprobat chiar un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) realizat de Poliart SRL
11) Parcul Stiintific si Tehnologic Oradea
Dupa atatea erori de proiectare, Bolojan da mana libera firmei SC Poliart SRL :„Facem licitație pentru proiectul tehnic, proiectantul va face proiectul și vom vedea dacă înglobează sau nu hala. Vom ști dacă rămâne sau nu, în funcție de proiectul tehnic”
Din moment ce Primăria e beneficiara proiectului, e cea mai în măsură să ceară păstrarea sau nu a construcției. Studiul său de fezabilitate a primit aviz negativ de la
Comisia de Cultură, cu argumentul că hala respectivă este propusă, chiar prin Planul Urbanistic General, pentru clasarea ca monument de arhitectură industrială.
Se pare ca noi tot, oradenii platim erorile si coruptia unora!
asa se expropriaza Bolojan oamenii… unde cumperi tu o casa cu etaj pt 50.000 euro pusa la punct in Oradea?
un apartament ex la Prima e undeva la 50.000 de euro, depinde de etaj…
daca primaria cu proiectantul e atat de “analfabet” ca nu vede nimeni ca nu e suficient loc (un proiect trebuie avizat la mai multe locuri), atunci ar trebui sa dea pretul corect pt proprietar, mai ales ca persoana respectiva a avut acolo un loc destul de bun pt afacere. sau vecinul nou (Profi) a dat un plic cu bani ca sa n-aiba concurenta?
(va rog sa aprobati comentul, vad ca majoritatea comenturiilor nu sunt aprobate unde scrie adevarul)