Asociația Internațională „Euro Foto Art” (AIEFA) organizeză în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal, prin secția Muzeul Orașului Oradea, și cu sprijinul Summit Agro România, sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (recunoscută de UNESCO), expoziția membrilor fotoclubului Biatorbágy din Ungaria, organizaţie parteneră AIEFA.
Pe simezele celei mai longevive galerii permanente de artă fotografică din România vor fi instalate 72 de fotografii monocolor și color realizate de artiştii fotografi: Bozzai Attila, Csörögi Dóra, Frindt Péter, Jandó Zsuzsa, Kigyós Lajos, Kiss Andrea, Magyar János, Maráczi László, Mátrai Sándor, Pintér Zsuzsanna, Solymos Ákos, Szabolcs Eszter, Szécsényi Zsuzsa și Tonomár Mónika.
În anul 2010 un grup de prieteni pasionaţi de fotografie au pus bazele unei asociații, transformând hobby-ul în artă. Noua asociație s-a înscris la Uniunea Fotocluburilor Maghiare (MAFOSZ). Lucrările artiştilor săi fotografi au participat cu succes la diferite concursuri internaționale, dar și în colecții de club organizate sub patronajul Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP). În acest context, în anii 2012, 2015, 2017, 2018 și 2021, fotoclubul a obținut titlul de Organizația MAFOSZ a Anului, iar în anul 2016 a obținut din partea orașului Biatorbágy premiul cultural „Karikó János”. În 2018 colecția Fotoclubului a obținut locul 11 la Cupa Mondială FIAP, iar în 2020, colecția Fotoclubului ”Biatorbágy” a primit „Cupa Mondială a Fotocluburilor”, organizată de AIEFA.
[eadvert]
Fiind vorba de o colecție de fotoclub, tematica expoziției este variată, fiind prezente majoritatea genurilor artei fotografice: reportaj, natură, sport, peisaje, imagini de dronă, arhitectură, portrete, tradiții și obiceiuri populare maghiare și românești, respectiv imagini din Asia, macrofotografie, imagini subacvatice și eseuri. Este de remarcat faptul că mai multe subiecte au fost fotografiate în diferite locuri din România.
„Colecția artiștilor fotografi din Biatorbágy este caracterizată de o simplitate în abordare a subiectelor fotografiate și de o valoare artistică deosebită a exponatelor. De asemenea, modul de iluminare a imaginilor și mesajul acestora vor cucerii publicul vizitator”, precizează curatorul expoziției artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP.
Vernisajul expoziției va avea loc duminică, 10 aprilie, de la ora 11:00, în Galeria Euro Foto Art, Centru Expozițional FIAP Oradea – România, din cadrul Muzeului Țării Crișurilor – Complex Muzeal, secția Muzeul Orașului Oradea. În cadrul vernisajului va fi decernată artistului Florian Chelu Madeva, fondatorul Rock Filarmonica Oradea, cu ocazia aniversării a 70 de ani de viață, medalia specială a Federației Internaționaleă de Artă Fotografică. Evenimentul va fi transmis online pe pagina de Facebook a Asociației „Euro Foto Art”. Momentele muzicale ale vernisajului vor fi oferite de către artiștii Rock Filarmonica Oradea. Imaginile expuse se pot admira și pe www.eurofotoart.com/efa-exbhibitions-halls/fiap-exhibition-center-oradea/.
Expoziția artiștilor fotografi din Ungaria va putea fi vizitată până în 6 mai de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00.
Trimite articolul
XFoarte frumoase toate! Mie, puteti rade oricat, imi place cel mai mult cea cu popandaul. Ai impresia ca sufla in papadie, dar in partea gresita, ca nu s-a prins inca.
-
Eu cred că mănâncă păpădia.
Păpădia pentru oameni e bună la pancreas și la ficat.Plantele sunt legate de corpul uman și de corpul animalelor, doar că animalele simt asta, în timp ce omul bombardat de societatea “moderna”, i-a dispărut acest simț.-
Absolut! Ziceam ca ai impresia (gresita) ca ar sufla in ea. Ceaiul de papadie are si alte efecte benefice. Cu respect
-