[eadvert]
Găzduită vineri seara de Primăria Oradea și transmisă live pe pagina de Facebook a Primăriei Oradea și pe alte canale online, dezbaterea s-a concentrat pe experiența celor doi invitați care au trecut prin boală, având o formă severă. De asemenea, s-a vorbit despre cât de importantă e vaccinarea și despre faptul că prezentarea la medic, după primele simptome ale infecției cu coronavirus, poate să facă diferența între viață și moarte.
‘’Dacă nu vom lua deciziile corecte, justificate medical, vom pierde membri de familie și asta e trist. Noi nu credem că pe noi ne poate atinge boala. Trăim timpuri grele, în care pandemia a împărțit societatea, a creat probleme medicale, însă trebuie să înțelegem cât de important este să prevenim îmbolnăvirea’’, a explicat dr. Iulian Zaporojan, el însuși internat la ATI după ce contractase o formă severă a virusului.
Am crezut că voi muri!
Medicul și-a împărtășit experiența traumatizantă de pe patul de spital și a vorbit despre cât de semnificativă este prevenția. El a explicat că, desi în unele țări cu rata de vaccinare ridicată numărul celor infectați crește din nou, mortalitatea se menține scăzută, un aspect considerat important de menționat.
‘’La început am crezut că voi aplica tratamentul pe care l-am aplicat pacienților și va fi bine. Am crezut că aveam imunitatea puternică, făceam sport, nu aveam factori de risc major, nu am tratament pentru nicio boală cronică, nu m-am îmbolnăvit la locul de muncă unde erau mulți pacienți infectați, ci în concediu. Am mers din rău în mai rău, desi luam tratament, care nu a funcționat. Am crezut că voi muri când am fost internat pe ATI. În starea de hipoxie, setea de aer e cruntă, creierul îți transmite că nu ai suficient oxigen. Am avut halucinații vizuale și sonore, iar experiența a fost tristă și dureroasă. Personalul medical a fost devotat, m-a ajutat din toate punctele de vedere, dar lupta este individuală, trebuie să lupți ca să trăiești.’’, a spus dr. Zaporojan.
Fost pacient: Unii își supraevalueză capacitatea
Orădeanul Florin Vasile a crezut cu certitudine că virusul îl va ocoli și a refuzat să meargă la spital, până când starea lui s-a agravat. ”Acestă încredere a durat 9 zile și cred că m-am aflat la câteva ore de a nu mai fi. La spital am ajuns într-o stare foarte gravă, saturația o aveam în jur de 60%, de abia mai stăteam în picioare, nu mai aveam putere. Repulsia de a merge la spital m-a ținut departe de acesta. Am avut posibilitatea să merg mai repede și totuși nu m-am dus. Familia m-a împins de la spate. Am zis să nu sune la salvare că o să-mi revin. A fost o încăpățânare, o prostie”, a declarat Florin Vasile, fost pacient cu COVID-19.
‘’La momentul actual, pot să spun că a încerca să dai peste cap știința nu e lozul câștigător. Nu vreau să discut despre motivele pentru care unii nu vor să se vaccineze. Din punctul meu de vedere, omenirea a ajuns la un moment de dezvoltare neegalat de altă perioadă a existenței noastre pe pământ. Am ajuns să învingem boli, care înainte decimau populația, cu ajutorul științei. Nu cred că semenii noștri au partea de teorie a conspirației în credința lor, pentru că știința e ceva palpabil, ci cred că își supraevaluează capacitatea lor ca indivizi’’, a mai spus orădeanul.
Boala trebuie tratată din fașă
La finalul discuțiilor, medicul infecționist a ținut să precizeze că dacă boala nu este gestionată corect de la debutul ei, sfârșitul poate să fie tragic. Drept urmare, cei infectați sunt sfătuiți să ceară asistență medicală de îndată ce observă că starea lor generală se alterează. Cât despre contraindicațiile la vaccin, dr. Zaporojan a explicat că vaccinarea poate fi indicată și pacienților cu alergii alimentare, respiratorii și alte alergii nelegate de cele menționate la contraindicații.
Campania de informare va continua cu alte două dezbateri, la care vor participa preoți și lideri ai comunităților religioase, precum și cadre medicale din prima linie. În toată această perioadă, răspunsuri la întrebările bihorenilor sunt oferite de către medicul epidemiolog dr. Anca Hnatiuc, prin intermediul adresei de email covid19@oradea.ro, creată special în acest scop. Cetățenii mai pot trimite întrebări pe durata acestei luni.
Trimite articolul
XExperienta mea cu cov-ID sunt aistente medical si conform unui tesc mi s-a spus ca am virusul corona si m-au trimis in carantina pentru 10 zile acasa singur iar peste 10 zile am iesit de la sechestru iar acu o saptamana cred ca am luat virusul de la o pacienta care a fost testata pozitiv si ce sa vezi doar o durere de gat si o tusa de cateva zile.
Nu mai speriati populatia cu ,,Am crezut ca voi muri,,
-
Si eu am subestimat Covid-ul, spuneam ca e un simplu virus si nu poate fi mai rau decat o raceala normala.Ba chiar mi se pareau exagerate toate masurile de precautie si recunosc evitam masca.Asta pana cand l-am simtit pe propria piele si n-as dori la nimeni sa treaca prin asa ceva.Desi am luat tratament din prima zi de simptome, am ajuns la perfuzii si am fost la un pas de moarte, cu toate ca nu am alte comorbiditati si am 39 de ani.Asadar, nu toti au norocul sa treaca usor prin boala oricat s-ar stradui si intr-adevar poate fi fatal.
Păi cum ați ajuns d-le doctor la ATI dacă erați “imunizat” ?
Poate nu înțelegem noi bine limba română și ne explicați ce înseamnă cuvântul imun.
Când veniți cu niște informații corecte și date corecte întru totul nu doar parțiale și doar ce vă convine ca să nu cumva să vă ia superiorii la parale ?
-
Dr nu era vaccinat-ai fost Cam singurul care Si-a dat seama
Cine răspunde pentru reacțiile adverse ale acestui vaccin vezi profesor limba romana din Marghita Manuela Bârză după a doua doza de Pfaizar a căzut în mijlocul clasei și de atunci e o legumă ,cine răspunde ?
-
Septembrie 1944
Trupele sovietice au jefuit Orfelinatul de copii Principesa Elisabeta și Institutul de surdo-muți din Focșani. Au luat proviziile, lemnele strânse pentru iarnă, au scos ferestrele cu geamuri, au rupt robineții inundând clădirile.
-
Pacat cu nu ai fost pe acole sa-ti rupe capul ala prost jegosule.
-
-
Care leguma bai? E o PROTEINA in toata regula!
Verifica-i activitatea pe Meta si o sa vezi proteina in splendoarea ei! -
Cati fac reactiiadverse grave la vaccin, 1 la 100000. Reactii adverse grave poti face la orice medicament. Mai terminati cu reactiile voastre . Daca 1 la 100000 moare din vaccin dar salveaza mai multi decat omoara virusul orice medicament, vaccin e considerat bun, mult mai bun decat sa nu te vaccinezi. Dar unii ca tine nu vor sa inteleaga asta.
-
Tratamentele se iau când e nevoie. De vaccin nu este nevoie. Dacă te expui de 3 ori pe an la vaccin riscul de efecte adverse crește proporțional, în mod gratuit. Ce justificare este să dai vaccinul unei persoane care a trecut prin boală (aproape toată România) și a supraviețuit? Răspuns: Nici una! Ce aduce în plus vaccinul (experimental) la o soluție deja dată și certificată de sistemul imunitar natural?! Răspuns: Nimic!
-
Comuna Florești, Septembrie 1944
Grupuri de soldați ruși au pornit să jefuiască oameni, s-au îmbătat și au împușcat mortal o femeie și un bărbat.
-
Romania 2021: Bugetul statului român este prăduit constant si sistematic prin achizitii de seruri care nu indeplinesc conditiile de siguranta catre cetateni și prin risipirea banilor pe teste rapide fara nici o valoare medicala. Economia este slabita sistematic si locurile de munca sunt periclitate. Dictatura se instaleaza din aproape in aproape totul prin acordul celor pacaliti de sistem. Efectele adverse necontabilizate se inmultesc zilnic. Valurile infectatilor din randul vaccinatilor par tot mai dese la orizont. In tot acest haos, ceea ce ramane in picioare este sistemul imunitar natural al celor nevaccinati. Datorita lor, se estimeaza ca pandemia va regresa si in cele din urma va fi data uitarii. Multumim celor care au ramas pe baricade si nu si-au pervertit organismul prin injectii necertificate!
-
-
-
Poate ești printre cei norocoși care ai scăpat de reacțiile adverse ale acestui vaccin experimental dar mare grijă că urmează altele și tot experimentale .
-
Astia sunt platiti sa minta. Ascultati de un patriot adevarat ca mine