Părinții copiilor cu cerințe educative speciale de la Liceul Ortodox “Episcop Roman Ciorogariu” Oradea au făcut un exercițiu de energizare în cadrul proiectului ,,Povestea unei mame”.
Joi, 22 mai, la Liceul Ortodox “Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea s-a desfășurat activitatea cu titlul “Povestea unei mame”, sub coordonarea profesoarelor: Laura Hava, profesor de sprijin, Ana Radu, consilier școlar și Liana Chiș, logoped. La activitate au participat părinți ai copiilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă, în cadrul liceului.
,,Întâlnirea a avut ca obiective schimbul de bune practici din experiența în creșterea și educarea copiilor cu cerințe educative speciale (CES) între părinți, identificarea câtorva modalități de intervenție instructiv-educative adecvate diagnosticului elevilor în vederea obținerii progresului și propunerea unor modele pozitive de raportare la integrarea socială și școlară a copiilor cu CES”, a declarat prof. Pr. Rad Rus, directorul Liceului Ortodox.
Sprijin
Activitatea a debutat cu un exercițiu de energizare în care părinții au fost provocați să își lase grijile deoparte și să participe activ la subiectele propuse. Din discuțiile purtate, părinții au dovedit faptul că știu să ceară ajutor și sprijin de specialitate, știu să se facă auziți, nu se feresc de etichetarea semenilor, sunt recunoscători celor din jur care i-au sprijinit și le oferă în continuare sprijin, știu să își susțină copilul indiferent de situație, fără a-i răni pe cei din jur.
De asemenea, părinții au apreciat activitatea ca fiind una interesantă și binevenită, dorind să transmită un mesaj pozitiv legat de calitățile copilului, de locul lui – asemenea unei comori-, în sânul familiei, de acceptarea și egalizarea șanselor de acces la educație și nu numai, a copiilor cu CES, alături de copiii și tinerii fără dizabilități.
Activitatea s-a încheiat cu mesaje încurajatoare și admirative pentru tenacitatea și perseverența acestor părinți dedicați copilului lor, precum: “Nu există bucurie mai mare decât aceea pe care o simți atunci când învingi dificultățile”(Samuel Johnson), „Crede că poți și vei fi deja la jumătatea drumului!”( Theodore Roosevelt) și „Fă ce poți, cu ce ai, oriunde ai fi!”( Franklin Roosevelt). Părinții și-au exprimat dorința de a participa și pe viitor la astfel de activități.
Citiți principiile noastre de moderare aici!