Consiliul Județean Bihor a intrat în posesia efectivă a unor terenuri vizate de coridorul de expropriere al drumului de legătură Oradea – Sânmartin, cu ajutorul unui executor judecătoresc, care a pus în aplicare o procedura de executare silită.
„Pe amplasamentul eliberat vor începe lucrările de pregătire a terenului în vederea realizării forajelor care nu au putut fi executate, pentru pasajul suprateran peste drumul de acces în Băile 1 Mai. Deși lucrările au fost întârziate din cauza contestațiilor, obiectivul nostru este ca proiectul să fie finalizat până la sfârșitul acestui an”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.
[eadvert]
Potrivit CJ Bihor, o parte din proprietarii imobilelor de pe traseul Centurii Sânmartin au refuzat predarea amplasamentelor pentru realizarea lucrărilor. „Judecătoria Oradea a respins cererile de suspendare a executării silite, respectiv contestațiile la executare, astfel că astăzi s-a putut intra în posesia terenurilor vizate de coridorul de expropriere.
Onorariile executorului judecătoresc vor fi suportate de proprietarii terenurilor care au refuzat să predea de bună voie amplasamentele”, a transmis instituția.
Primul strat de asfalt ar urma să fie turnat în luna august.
„Până în prezent, au fost finalizate terasamentele (săpătură, îmbunătățire teren de fundare cu lianți hidraulici, strat formă și strat fundație asfalt) și au fost montate prefabricatele la nivelul podețelor. În următoarea perioadă vor fi montate prefabricatele la nivelul podurilor și va începe forarea piloților pentru viitorul pasaj peste Centura Oradea”, se arată într-un comunicat al CJ Bihor.
Drumul de legătură dintre Municipiul Oradea și Comuna Sânmartin va avea o lungime de 5,75 km, iar bretelele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, 2,27 km. Platforma drumului va avea o lățime de 10 metri. Șoseaua va avea pe lateral o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri și va cuprinde: 2 poduri, 2 pasaje, 1 viaduct, 1 pasaj subteran pentru biciclete, 11 podețe și 5 intersecții giratorii.
Construcția centurii a fost adjudecată de Construcții Erbașu, în asociere cu Vahostav – SK a.s., Drumuri Orășenești și Procons Group.
Valoarea totală a investiției este de peste 177 de milioane de lei, iar finanțarea ar urma să se facă din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.
Trimite articolul
XSuperb, proprietatea e garantata de constitutie. Ce inseamna ca e garantata? Inseamna ca garantat poate veni statul sau primaria si sa ti-o ia perfect legal.
Ar trebui construite lagare pentru cei ce se opun dezvoltarii si lui Bolojan
Credeam că proprietatea-i sfânta in democrație ,nu zic că societatea nu trebuie să evolueze dar în asemenea situații despăgubirile ar trebui sa fie uriașe și respectivii proprietari sa fie super rmultumiti…nu că vine si-ti cere să te muți până la data de si-ti dau o sumă derizorie cu care nu poți cumpăra altceva ,ar trebui și daune morale pt că e o trauma sa te oblige cineva sa te muți.