Construirea platormelor unde bihorenii vor putea depune gratuit deșeuri din gospodării, în anumite limite cantitative, a fost atribuită către asocierea de firme Da Vinci Construct & Proiect SRL ȘI Antrepriză Construcții Edilitare SRL, la valoarea de peste 4,6 milioane lei. Termenul maxim de execuție a fost stabilit la 120 de zile calendaristice de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
[eadvert]
Consiliul Județean Bihor finanțează contruirea și dotarea platformelor. Primăriile vor asigura condițiile necesare exploatării acestor centre de colectare separată a deșeurilor și vor crea regulamentul prin care acestea vor putea deservi și alte unități administrativ-teritoriale. Fiecare cetățean va putea depozita, cu titlu gratuit, pe o perioadă de minim 3 ani, toate acele categorii de deșeuri care nu sunt ridicate de către operatorul de salubritate.
„În luna mai, anul viitor, vom preda cele 4 puncte de colectare primăriilor, pe terenul cărora au fost realizate investițiile, cetățenii putând să depoziteze gratuit, în anii următori, deșeurile de mari dimensiuni. Ne propunem să trecem la o nouă etapă. Urmează să dezvoltăm și alte puncte de colectare, în primăvara anului 2023, în alte comunități mari din județ: Valea lui Mihai, Săcueni, Tinca, Ștei, Tileagd și Vadu Crișului. Vom contacta primăriile să ne pună la dispoziție terenul pe care să realizăm punctele de colectare. În felul acesta, în 2-3 ani, amenajându-se și alte puncte, bihorenii vor putea să-și depoziteze la distanțe rezonabile deșeurile mari. Depozitarea ilegală se va reduce și județul Bihor va fi mai curat”, transmite președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.
Amenajarea platformelor unde bihorenii să poată depune deșeurile generate în gospodării, dar care nu sunt prinse în contractele de salubritate încheiate cu operatorii, este o tentativă de a rezolva problema depozitelor ilegale din județ.
Citiți principiile noastre de moderare aici!