Definitiv şi irevocabil! Imobilul a ajuns într-o stare deplorabilă, după mulţi ani de amânări şi procese, între Consiliul Judeţean Bihor şi Episcopia Romano-Catolică de Oradea.
Succesul avocaţilor Ursuţa&Co.
Prin Decizia Nr.3645/15.12.2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României admite recursurile declarate de Judeţul Bihor prin Consiliul Judeţean Bihor şi Municipiul Oradea prin Primar împotriva Sentinţei nr.87 din 6 aprilie 2016 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal.
ÎCCJ modifică sentinţa atacată, în sensul că admite acţiunea formulată de reclamantul Judeţul Bihor, reprezentat de Consiliul Judeţean Bihor. Anulează Decizia nr.2634/07.03.2012 emisă de Comisia Specială de Retrocedare constituită în baza O.U.G.94/2000, prin care Judeţul Bihor pierdea clădirea, în favoarea Ordinului Călugăresc Mizericordian Oradea, reprezentat de Episcopia Romano-Catolică de Oradea.
ÎCCJ a admis şi cererea de intervenţie accesorie formulată de Municipiul Oradea prin Primar. Consiliul Judeţean a fost reprezentat la Înalta Curte de un trio avocaţial de succes. Avocatul orădean Mircea Ursuţa i-a cooptat în echipa sa pe avocatul Dana Tofan, din Bucureşti şi pe avocatul Ioan Sabău Pop, din Tg. Mureş.
CJ Bihor trebuie s-o reabiliteze
Urmare a deciziei Înaltei Curţi, se încheie definitiv calvarul juridic al maiestuoasei clădiri de pe Republicii, ajunsă acum o clădire-fantomă. De acum înainte, este obligaţia Consiliului Judeţean Bihor de a readuce clădirea la o stare decentă şi de a-i găsi o destinaţie.
În această toamnă, administraţia judeţeană a efectuat lucrări de conservare la această clădire, montând o plasă de protecţie peste faţată şi fixând plăci OSB în locul fostelor ferestre, pentru a proteja imobilul de invazia boschetarilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!