Abordarea sculpturală a lemnului a generat în final poeme vizuale , creeate de artişti din opt colţuri de lume.Rezultatul criptat în fibra lemnului se constituie ca semn nou, sculptural, adăugat unei ambianţe unde agrementul şi cultura vor constitui o rezervaţie inedită.
Reuniţi la Ineul de Criş prin efortul administrativ al gazdelor ,dar şi prin pasiunea lor pentru sculptură şi dorinţa sinceră de a coopera şi lucra împreună , toţi au făcut dovada extraordinară de gestionare concentrată a resurselor profesionale ,conceptuale şi expresive. Tematica abordată de fiecare , modul de construcţie a registrului ideatic şi adaptarea formei plastice la acesta , la material şi la circumstanţele locului , dovedesc dincolo de experienţa extraordinară a fiecărui participant, sensibilitate şi lirism , rezonanţă personalizată la posibilităţile expresive ale lemnului. Peste timp când sunetul uneltelor se va pierde şi din ecou, vor rămâne aici pe malul lacului, doar poemele vizuale în lemn.
Şi mai rămâne ceva …energia pozitivă a unui grup de înalt profesionalism reunit la un simpozion, unde cuvintele au devenit forme sculpturale şi lemnul a primit o excepţională valoare .Evaluarea finală este extrem de dificilă întotdeauna . Stabilirea criteriilor, a metodelor de evaluare şi a scalelor axiologice operante trebuie să ţină cont de targetul simpozionului dar şi de datele din realitatea sensibilă a fiecărui participant.Cu respectul cuvenit fiecărei lucrări, fiecărui artist participant , toţi au fost premiaţi , iar sculptorul japonez Zenichi Yokoyama a fost recompensat cu titlul de excelenţă acordat de juriul simpozionului . Sper să putem repeta acest simpozion anual şi sper ca şi alţi oameni de afaceri să susţină mişcări similare. Sper deasemenea să se fi stabilit poduri de comunicare umană , să se fi construit relaţii interumane şi noi viitoare întâlniri în acest loc extraordinar.
Citiți principiile noastre de moderare aici!